Τετάρτη 9 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΩΓΟΣ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Συνάντηση στη Μόσχα

Οι επιχειρηματικές αναγκαιότητες που οδήγησαν στην αναθέρμανση των διακρατικών διεργασιών για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, φαίνεται ότι ισχύουν ακόμη. Σήμερα και αύριο στη Μόσχα, πραγματοποιείται ακόμη μια τριμερής συνάντηση για τον αγωγό, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Ανάπτυξης Γ. Σαλαγκούδη από την ελληνική πλευρά.

Σε αυτή τη συνάντηση η επιχειρηματική «Ομάδα Πρωτοβουλίας» που συστήθηκε στις 25 του Γενάρη με συντονιστή την «ΤΝΚ - ΒΡ», αναμένεται να υποβάλλει, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, την εισήγησή της για τις οικονομικο-τεχνικές παραμέτρους του έργου. Η συγκεκριμένη εισήγηση θα εξεταστεί από τις κυβερνήσεις Ελλάδας - Ρωσίας - Βουλγαρίας και το επόμενο στάδιο θα είναι η υπογραφή του πολιτικού μνημονίου, η οποία είχε «παγώσει» για μερικούς μήνες.

Το έργο προβάλλεται σαν φορέας σημαντικών ωφελειών για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, ωστόσο η σύλληψη, η υλοποίησή του και η λειτουργία του στο μέλλον αφορά αποκλειστικά τα συμφέροντα μεγάλων πετρελαϊκών εταιριών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ