Παρασκευή 11 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ

«H επίσκεψή μας εδώ επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά αυτό που λέγαμε από το 2001, ότι ο ψευτονόμος για την ψευτοανωτατοποίηση των ΤΕΙ δεν ήταν τίποτα άλλο παρά το χρύσωμα του χαπιού μιας συνολικής υποβάθμισης ολόκληρης της εκπαίδευσης, και των ΤΕΙ και των ΑΕΙ».

Με αυτές τις φράσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, που περιόδευσε χτες, επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος, στο ΤΕΙ Πειραιά, συμπυκνώνεται η άσχημη εικόνα που υπάρχει στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Και όπως υπογραμμίστηκε από την ίδια σε δηλώσεις μετά την επίσκεψη: «Πραγματικά, η κατάσταση σήμερα στα ΤΕΙ είναι οριακή από χρηματοδοτικής πλευράς, με πληθώρα έκτακτου προσωπικού και προσωπικού χωρίς κανονικές εργασιακές σχέσεις που επιτελεί ένα σοβαρό εκπαιδευτικό έργο. Και εμείς, πέρα από τη συνολική αντίθεση που έχουμε με την εκπαιδευτική πολιτική και τη διαφορετική μας πρόταση, το λιγότερο που σήμερα θα επιδιώξουμε είναι να αντιμετωπιστούν τα εργασιακά προβλήματα των εκπαιδευτικών και πάνω απ' όλα να πετύχουμε μεγαλύτερη πίεση για την κρατική χρηματοδότηση των ΤΕΙ, τα οποία, αν καταφέρουν στα μεγάλα αστικά κέντρα να επιβιώσουν, στην περιφέρεια θα κλείσουν».

Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι για να αλλάξει η κατάσταση στην Παιδεία απαιτούνται ριζικές πολιτικές αλλαγές. «Με τη λογική, τόνισε, της οικονομίας της αγοράς και την προσαρμογή της Παιδείας στα συμφέροντα των επιχειρηματιών δεν υπάρχει λύση. Η ουσιαστική λύση μπορεί να δοθεί δρομολογώντας εντελώς διαφορετικές εξελίξεις στην οικονομία, στο επίπεδο της πολιτικής. Παρ' όλ' αυτά ο εκπαιδευτικός κόσμος και ο φοιτητικός και ο σπουδαστικός δεν έχει πει την τελευταία του λέξη. Υπήρχε ένας αποπροσανατολισμός με το νόμο του 2001 και φρούδες ελπίδες στα ΤΕΙ. Εάν οι φοιτητές, οι σπουδαστές και το εκπαιδευτικό προσωπικό συνειδητοποιήσουν την κοροϊδία που έγινε, νομίζουμε ότι κάτι παραπάνω θα μπορούν να κατακτήσουν το επόμενο διάστημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ