Τετάρτη 16 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΟΠΣ ΤΙΜΣ ΚΑΠ
Ντύθηκε... Κυπελλούχος

Sportidea

Ολα έμοιαζαν βγαλμένα από το παρελθόν. Και έτσι το σκηνικό του τέλους δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικό από εκείνο που ήταν πριν οκτώ χρόνια. Οι παίκτες και η τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού ανεβασμένοι στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου το περασμένο Σάββατο πανηγύρισαν το δεύτερο ευρωπαϊκό τους τρόπαιο (μετά το Κυπελλούχων το 1996), αφού κατάφεραν να κατακτήσουν στο ΣΕΦ το φετινό Τοπς Τιμς Καπ (απόγονος του Κυπελλούχων). Η ολλανδική Ορτεκ Νεσελάντε δεν μπόρεσε να σταθεί εμπόδιο και οι «ερυθρόλευκοι» κερδίζοντας με 3-0 σετ (25-23, 25-18, 25-23) έκαναν το Κύπελλο δώρο στο σύλλογο που γιόρταζε τα 80 του χρόνια.

Μάλιστα ο Ολυμπιακός δημιούργησε και ένα ρεκόρ, αφού έφτασε στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου σημειώνοντας 13 νίκες σε 13 αγώνες, έχοντας απώλεια μόλις ενός(!) σετ (εναντίον της Φενερμπαχτσέ, στην Τουρκία).

Αν και οι Ολλανδοί πάλεψαν όσο μπορούσαν, εντούτοις οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν πιο έτοιμοι για τις προκλήσεις του τελικού, ενώ βοηθήθηκαν σημαντικά και από τον κόσμο τους, που κατέκλυσε το ΣΕΦ. Στο πρώτο σετ το άγχος φάνηκε να επηρεάζει τους.. οικοδεσπότες του φάιναλ φορ, με αποτέλεσμα η ολλανδική ομάδα να πάρει το πάνω χέρι και να προηγηθεί με 9-5 και 11-6. Η βελτίωση της υποδοχής του Ολυμπιακού ξανάφερε το παιχνίδι στα ίσια (13-13), ενώ στους τελευταίους πόντους η απόδοση του Κουρνέτα και ο εκνευρισμός των αντιπάλων έδωσαν το σετ στους Πειραιώτες (χάρις και στην κίτρινη κάρτα που δέχτηκε ο Φαν ντε Λο στο 24-23). Στο 2ο σετ, ήρθε η ώρα του Μάρκο Μιλίσεβιτς, αφού χάρις στις ενέργειες του Σέρβου παίκτη το εύθραυστο 10-10 μετατράπηκε σε 16-11 ανοίγοντας το δρόμο για την κατάκτηση του τροπαίου. Στο 3ο σετ, η Ορτεκ έπαιξε το τελευταίο χαρτί της, μήπως μπορέσει να ξαναμπεί στο ματς, όμως οι παίκτες του Κουέγιο ήταν πολύ σοβαροί και καθόλου διατεθειμένοι να μπουν σε περιπέτειες. Ετσι, το σετ έληξε 25-23, με επίθεση του Χριστοφιδέλη από τη ζώνη των τριών μέτρων.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κουρνέτας, Χριστοφιδέλης, Μιλίνκοβιτς, Τσακιρόπουλος, Σάλμον, Χατζηαντωνίου, Δημητρακόπουλος (λίμπερο), Ντράκοβιτς, Ντιρσέου.

ΟΡΤΕΚ ΝΕΣΕΛΑΝΤΕ: Φαν ντε Βελ, Κλοκ, Φαν ντε Λο, Φαν Γκεντ, Κρίστινα, Βερσιούρεν, Φαν ντε Χεκ (λίμπερο), Φαν Πούτεν, Ολιεμαν, Τζόστεν, Χολ.

  • Ο Μάρκος Μιλίνκοβιτς αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης (MVP) της διοργάνωσης (και καλύτερος σέρβερ), ενώ ο Βασίλης Κουρνέτας αναδείχτηκε καλύτερος πασαδόρος και ο Κώστας Χριστοφιδέλης καλύτερος μπλοκέρ και κορυφαίος στην υποδοχή.
  • Την τρίτη θέση πήρε η Ντούγκλα Λίμπερετς, που νίκησε στο μικρό τελικό την ολλανδική Ομνιγουόρλντ 3-2 (25-20, 25-27, 20-25, 25-17, 15-6).
Οι δηλώσεις

Το εγκώμιο των παικτών για την απόδοση που είχαν, έπλεξε ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» Κλαούντιο Κουέγιο: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Κάναμε πάρα πολύ καλό παιχνίδι. Τα παιδιά δώσανε και την ψυχή τους και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Είχαμε πάντα έναν παίκτη επιπλέον και αυτός ήταν ο κόσμος του Ολυμπιακού, τον οποίο ευχαριστώ πολύ. Δεν πήραμε πόντους μόνο σε κάποιους τομείς, αλλά ήμασταν σε όλους τους τομείς πολύ καλοί και ο ένας παίκτης κάλυπτε τον άλλο. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και δε μου βγαίνει τίποτα άλλο».

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού Αντώνης Τσακιρόπουλος τόνισε: «Είναι πολύ μεγάλη στιγμή για τον Ολυμπιακό. Παλέψαμε και η δύναμή μας ήταν ότι παίζαμε σαν σύνολο. Σε αυτά τα παιχνίδια δεν υπάρχουν διαφορές, αλλά μετράει η ψυχή».

Ο καλύτερος παίκτης της διοργάνωσης, Μάρκος Μιλίνκοβιτς, είπε: «Κάναμε πολύ μεγάλο παιχνίδι. Δεν ξεχώρισε κάποιος παίκτης, αλλά παίξαμε όλοι σαν ομάδα και δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Εξαλλου τα συγχαρητήρια του στον Ολυμπιακό για τη σπουδαία επιτυχία αλλά και την απόδοση που είχαν οι παίκτες του έδωσε και ο τεχνικός των Ολλανδών Πέτερ Μπλανζέ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ