Σάββατο 19 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
Στην πεπατημένη των προκατόχων του

Την ευχή του, ότι οι σοβαρές ελλείψεις που παρουσιάζονται στη χώρα μας σχετικά με τους κτηνιατρικούς, φυτοϋγειονομικούς και άλλους ελέγχους, που άπτονται των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, θα αρθούν στο μέλλον, εξέφρασε ο επίτροπος Υγείας της ΕΕ, Μάρκος Κυπριανού, κατά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, που έδωσε αμέσως μετά τη συνάντησή του με την ηγεσία του υπουργείου.

Αναφερόμενος στη δικαστική διένεξη της χώρας μας με την ΕΕ, που έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Μάη, εξαιτίας της έλλειψης ουσιαστικών κτηνιατρικών ελέγχων, ελέγχων στα σφαγεία κλπ, ο Μ. Κυπριανού εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα αυτή θα λυθεί και οι ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα καλυφθούν.

Πάντως ο Μ. Κυπριανού αναφέρθηκε και στο θέμα των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, εκφράζοντας τις απόψεις των προκατόχων του, που είναι φυσικά η επίσημη γραμμή της ΕΕ, κάνοντας λόγο για «δικαιώματα επιλογής καταναλωτών και παραγωγών».

Προφανώς και κατά την κοινοτική αντίληψη στο ζήτημα των μεταλλαγμένων δεν τίθενται ζητήματα δημόσιας υγείας, παρά μόνο η ακόρεστη όρεξη των πολυεθνικών για εξοικονόμηση ολοένα και μεγαλύτερου κέρδους. Το ανάλογο ισχύει και στα ζητήματα των κτηνιατρικών, φυτοϋγειονομικών και άλλων ελέγχων, οι οποίοι είναι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα των βιομηχανιών τροφίμων και περισσότερο στοχεύουν στη δημιουργία κλίματος εφησυχασμού στους Ευρωπαίους καταναλωτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ