Τετάρτη 23 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ταινίες για παιδιά στο «Φιλίπ»

Από την ταινία κινουμένων σχεδίων του Γιάνικ Χάστρουπ «Υπόγεια διαδρομή για τον παράδεισο»
Από την ταινία κινουμένων σχεδίων του Γιάνικ Χάστρουπ «Υπόγεια διαδρομή για τον παράδεισο»
Εορταστικό διήμερο διοργανώνει στο «Σινέ Φιλίπ» το «Νεανικό Πλάνο» (ο φορέας διοργάνωσης και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους) στις 2 και 3 Απρίλη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και τη συμπλήρωση 200 χρόνων από τη γέννηση του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν.

Το διήμερο θα αφορά και την επαρχία και θα περιλαμβάνει εργαστήρια κινουμένου σχεδίου και παιχνίδια για παιδιά, ομιλίες συγγραφέων, εκθέσεις βιβλίων και εικονογράφησης, κινηματογραφικές προβολές και παγκόσμιες πρεμιέρες.

Στην Αθήνα οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 2/4, 10 π.μ., στο «Σινέ Φιλίπ» όπου τα παιδιά προσκαλούνται να γνωρίσουν από κοντά τον σημαντικότερο εν ζωή σκηνοθέτη κινουμένων σχεδίων, τον Δανό, Γιάνικ Χάστρουπ. Θα ακολουθήσει σε πρώτη πανελλήνια προβολή η τελευταία του ταινία «Σιρκλίν, ταξιδιάρικα ποντίκια» η οποία προβλήθηκε στο πρόσφατο Φεστιβάλ Βερολίνου.

Την ίδια μέρα οργανώνονται παράλληλες εκδηλώσεις με εκθέσεις βιβλίου σε Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο, Πύργο και Ρόδο. Στις 7 μ.μ. και 9 μ.μ. θα προβληθεί σε παγκόσμια πρώτη προβολή (ταυτόχρονα σε Κοπεγχάγη, Αθήνα και Πύργο) η ταινία του Ρούμλε Χάμεριχ «Ο νεαρός Αντερσεν».

Στις 3/4 στην Αθήνα οργανώνεται ανοιχτό εργαστήρι κινουμένου σχεδίου για παιδιά, με τον Γιάνικ Χάστρουπ και τον σκηνοθέτη και καθηγητή κινουμένου σχεδίου στα ΤΕΙ Αιγάλεω, Σπύρο Σιάκα. Ταυτόχρονα, σε Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο και Ρόδο θα προβληθεί η ταινία του Χάστρουπ «Το παιδί που ήθελε να γίνει αρκούδα».

Να σημειωθεί ότι η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ