Πέμπτη 24 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αντίθετοι στη διεύρυνση του ωραρίου

Την κατηγορηματική αντίθεσή τους, τόσο στην απελευθέρωση του ωραρίου όσο και στα σχέδια για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, εκφράζουν η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (ΟΒΣΘ) και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Εμπόρων Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ).

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν χτες στη Θεσσαλονίκη οι διοικήσεις της ΟΒΣΘ και ΟΕΕΘ σημείωσαν πως ένα διευρυμένο ωράριο θα οδηγήσει σε αύξηση του κόστους λειτουργίας των καταστημάτων και κατά συνέπεια των εμπορευμάτων σε βάρος του καταναλωτή. Επίσης, όπως έχει δείξει και η πολύχρονη τώρα εμπειρία, είναι σχεδόν βέβαιο πως και τον όποιο ενδεχόμενα επιπλέον τζίρο προκύψει θα τον καρπωθούν τα πολυκαταστήματα. Θα διευρυνθεί η εφαρμογή των ελαστικών μορφών απασχόλησης σε βάρος των εργαζομένων. Αντικειμενικά, η διεύρυνση του ωραρίου θα οδηγήσει σε μονοπώληση της αγοράς και τη συγκέντρωση του εμπορίου στα χέρια των πολυεθνικών.

Σε αντίθεση με τα σχέδια της κυβέρνησης, οι διοικήσεις της ΟΒΣΘ και ΟΕΕΘ:

  • Προτείνουν εβδομαδιαίο ωράριο λειτουργίας 50 - 52 ώρες, με λήξη το Σάββατο στις 6 το απόγευμα και κατοχύρωση της αργίας της Κυριακής.
  • Απαιτούν, να καταργηθεί το δικαίωμα του Νομάρχη να διευρύνει το ωράριο εκτός των τουριστικών περιοχών και διεκδικούν να οριστούν μία διά παντός οι τουριστικές περιοχές.
  • Ζητούν το τοπικό ωράριο κάθε νομού να ανακοινώνεται με τη σύμφωνη γνώμη των εμπλεκόμενων φορέων και να ισχύει για όλους, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και πολυκαταστήματα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ