Παρασκευή 25 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΓΔΜ
«Σύννεφα» και στο δεύτερο εκλογικό γύρο...

ΣΚΟΠΙΑ.--

Με αποχή απ' τις κάλπες θα «υποδεχτούν» την Κυριακή, κατά το δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, οι δύο από τις τρεις μεγαλύτερες πολιτικές παρατάξεις των Αλβανών της ΠΓΔΜ. Το «Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών» του Αρμπέν Τζαφέρι και το «Κόμμα Δημοκρατίας και Ευημερίας» του Αμπντουλιάντι Βεϊσέλι ανακοίνωσαν πως θα μποϊκοτάρουν τις εκλογές αντιδρώντας έτσι στην απόρριψη του αιτήματός τους για την επανάληψη του πρώτου εκλογικού γύρου σε 16 δήμους του δυτικού τμήματος της χώρας. Οπως υποστηρίζουν, σ' αυτούς τους δήμους σημειώθηκαν σοβαρές παρατυπίες ως επί το πλείστον από στελέχη του (εταίρου στην κυβέρνηση Μπόσκοφσκι) αλβανικού κόμματος της «Ενωσης για τη Δημοκρατική Ολοκλήρωση» του (πρώην ηγέτη των αυτονομιστών) Αλί Αχμέτι.

Η απόφαση για μποϊκοτάρισμα των καλπών απ' τις παρατάξεις των Τζαφέρι και Βεϊσέλι αναμένεται να περιπλέξει ακόμη περισσότερο την ήδη δύσκολη κατάσταση που διαγράφεται στην ΠΓΔΜ μετά τα σοβαρά προβλήματα που διαπιστώθηκαν σε δεκάδες δήμους της χώρας (ακόμη και από αξιωματούχους των ΕΕ και ΟΑΣΕ...) κατά τον πρώτο εκλογικό γύρο. Και αυτό γιατί αντιδράσεις δεν υπάρχουν μόνο απ' τα κόμματα των Τζαφέρι και Βεϊσέλι αλλά και απ' την αντιπολίτευση της σλαβομακεδονικής κοινότητας, η οποία με αιχμή του δόρατος την επανάληψη των εκλογών στο Δήμο Σκοπίων (όπου βασικοί διεκδικητές είναι ο ανεξάρτητος εκατομμυριούχος Τρίφουν Κόστοφσκι και ο εκλεκτός της κυβέρνησης, απερχόμενος δήμαρχος Ρίστο Πένοφ) κατηγορεί την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Βλάντο Μπούτσοφσκι για δόλιες πολιτικές πρακτικές.

Ετσι, όχι μόνο δεν κατασίγασε αλλά φούντωσε τις αντιδράσεις η απόφαση που εξέδωσε την περασμένη Τετάρτη το Ανώτατο Δικαστήριο στα Σκόπια για επανάληψη του πρώτου εκλογικού γύρου σε επτά εκλογικά κέντρα των Σκοπίων και σε ορισμένα εκλογικά κέντρα άλλων 10 δήμων της χώρας (ανάμεσά τους Τέτοβο και Κουμάνοβο)...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ