Τρίτη 29 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ - ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Κουρασμένος «Γηραιός»

Ονειρο έμεινε για τον Ηρακλή η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ

Sportidea

Ονειρο έμεινε για τον Ηρακλή η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ
H κούραση από την υπερπροσπάθεια στον ημιτελικό του Σαββάτου κόντρα στη Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ, την οποία νίκησε με 3-2, ήταν αυτή που εμπόδισε τον Ηρακλή να φθάσει στην κορυφή της Ευρώπης. Ο «Γηραιός» ηττήθηκε στο φετινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που διεξήχθη στην Πυλαία από τη γαλλική Τουρ με 3-1 (σετ: 25-21, 29-31, 17-25, 23-25), η οποία είναι πλέον η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης. Μάλιστα, αυτή ήταν η δεύτερη φορά που η Τουρ βάζει εμπόδιο στα όνειρα του Ηρακλή, αφού και πέρσι τον είχε νικήσει στο μικρό τελικό της αντίστοιχης διοργάνωσης.

Μπροστά σε περίπου 8.000 οπαδούς τους οι «κυανόλευκοι», εμφανώς κουρασμένοι, δεν μπόρεσαν να κοντράρουν την κεφάτη και ευχάριστη έκπληξη του φετινού τουρνουά. Οι «οικοδεσπότες» του φάιναλ φορ ξεκίνησαν δυναμικά παίρνοντας το πρώτο σετ, ωστόσο η συνέχειά τους δεν ήταν ανάλογη. Σε αυτό συντέλεσε η βελτίωση της υποδοχής των Γάλλων, κυρίως χάρις στην απόδοση του λίμπερο Ενό, που έδωσε στην Τουρ το δικαίωμα να ισοφαρίσει το σκορ. Οι πολύ καλές λύσεις στη γαλλική επίθεση, κυρίως από τα άκρα, χάρις στις πάσες του Ντε Κεργκρέτ ήταν το στοιχείο που έκρινε το τρίτο σετ και έφερε τους Γάλλους να προηγούνται με 2-1. Στο τέταρτο σετ αν και οι παίκτες της Τουρ ξεκίνησαν εξίσου επιθετικά, ο Ηρακλής αντέδρασε πλησιάζοντας στο σκορ, όμως τα σερβίς των «κυανολεύκων» δεν μπόρεσαν να κάνουν τη «ζημιά» στους Γάλλους.

Οι δηλώσεις

Μετά το τέλος του τελικού ο Αλέκος Λεώνης ήταν σαφώς απογοητευμένος από το αποτέλεσμα, όμως, όπως ο ίδιος τόνισε, υπάρχει και συνέχεια. «Καθοριστικό στοιχείο της αναμέτρησης ήταν η κούραση από το παιχνίδι με τη Λοκομοτίβ. Αν παίρναμε το δεύτερο σετ, όλα θα ήταν διαφορετικά. Αντίθετα, από την ώρα που το παιχνίδι συνέχιζε σε χρόνο, λογικό ήταν η Τουρ να έχει το προβάδισμα. Δεν υποτιμήσαμε τον αντίπαλο. Κοιτάζουμε πλέον την επόμενη ημέρα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στόχος μας η κατάκτησή του».

Από την πλευρά του ο προπονητής των Γάλλων, Ρομπέρτο Σερνιότι, αφού έδωσε συγχαρητήρια στον Ηρακλή για τη διοργάνωση, δήλωσε ευτυχισμένος που κατέκτησε η ομάδα του τον τίτλο στην Ελλάδα, αναγνωρίζοντας παράλληλα την κούραση του «Γηραιού» από τον ημιτελικό αγώνα.

  • Στο μικρό τελικό της διοργάνωσης την τρίτη θέση κατέλαβε η περσινή τροπαιούχος Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ, που νίκησε εύκολα 3-0 (25-19 25-18, 25-22) τη γερμανική Φριντρισχάφεν.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ