Τρίτη 29 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Ολα ανοιχτά

Το δρόμο προς την κορυφή άνοιξε το Μαρούσι

Sportidea

Το δρόμο προς την κορυφή άνοιξε το Μαρούσι
Οι ήττες των φαβορί που άλλαξαν τους συσχετισμούς στην κορυφή, αλλά και ο συνωστισμός για μια θέση στην πρώτη τετράδα, την οποία διεκδικούν (μαθηματικά τουλάχιστον) 6 ομάδες, είναι το αποτέλεσμα της 22ης αγωνιστικής στην Α1.

Στη μάχη για το «ρετιρέ» μεγάλος κερδισμένος ήταν το Μαρούσι, που νίκησε στο ντέρμπι κορυφής τον Παναθηναϊκό με 75-55 και πλησίασε τους «πράσινους» στον ένα βαθμό. Κερδισμένος της αγωνιστικής θα πρέπει να θεωρηθεί και ο Πανιώνιος, που με την επικράτησή του με 100-74 επί του Ιωνικού ΝΦ/Αμαλιάδας ρέφαρε το χαμένο έδαφος και ξαναβρέθηκε στην τρίτη θέση. Σε αυτό συντέλεσε και το «στραβοπάτημα» της ΑΕΚ εντός έδρας από τον Απόλλωνα Πάτρας, αφού ο «Δικέφαλος» ηττήθηκε με 76-77. Ετσι οι Πατρινοί, με τους βαθμούς που πήραν, βλέπουν ακόμα και μια θέση στα πλέι οφ. Αντίθετα, η ΑΕΚ τώρα θα πρέπει να παλέψει και για μια θέση στην τετράδα. Σημαντικό βήμα για την παραμονή της στην κατηγορία έκανε η ΜΕΝΤ, που νίκησε τον Ολυμπιακό με 89-87 και πλέον η οκτάδα για τους «ερυθρολεύκους» περνάει σε δύσκολους δρόμους. «Ζωντανός» στη μάχη της τετράδας έμεινε ο Αρης, που νίκησε τον Πανελλήνιο στην Κυψέλη με 82-74.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Παναθηναϊκός 40, Μαρούσι 39, Πανιώνιος 35, Αρης 35, ΠΑΟΚ 35, Μακεδονικός 34, Ολυμπιακός 32, Απόλλων Πάτρας 32, Ηρακλής 31, ΜΕΝΤ 29, Ολύμπια Λάρισας 29, Ιωνικός ΝΦ/Αμαλιάδας 28, Πανελλήνιος 28.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ