Πέμπτη 31 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ «ΕΛΑ»
Αναξιόπιστος ο Κορωναίος σύμφωνα με αστυνομικό

«Και μόνο το ότι στην πρώτη του κατάθεση λέει ότι το γεγονός το έμαθε από την τηλεόραση και μετά από χρόνια υποστηρίζει ότι ήταν παρών, είναι μεγάλη αντίφαση». Αυτό δήλωσε χθες μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Δάβαλος, αστυνόμος Β`, που υπηρετεί στην Αντιτρομοκρατική, καταθέτοντας στη δίκη για την έκρηξη βόμβας σε λεωφορείο της αστυνομίας στις 19/9/1994 στον Περισσό, από την οποία σκοτώθηκε ένας αστυνομικός και τραυματίστηκαν άλλοι 14. Την ευθύνη της ενέργειας αυτής έχει αναλάβει ο ΕΛΑ. Στο Τριμελές Εφετείο δικάζεται ο Γιάννης Σερίφης με μοναδικό μάρτυρα, που να λέει ότι τον είδε να ενεργοποιεί τον μηχανισμό της έκρηξης, τον Ανδρέα Κορωναίο, μαρτυρία την οποία αμφισβήτησε ευθέως ακόμη και αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Οπως κατέθεσε ο Δ. Δάβαλος, στα μέσα Δεκέμβρη του 2002, η υπηρεσία του κάλεσε άτυπα τον Κορωναίο. Από τα όσα είπε, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν αντιφάσεις, τις οποίες επισήμαναν σε έγγραφο προς τον ανακριτή Ζερβομπεάκο. Παρ' όλα αυτά, ο ανακριτής κάλεσε τον Κορωναίο σε κατ' αντιπαράσταση εξέταση με τους αστυνομικούς, όπου, από φωτογραφία, αναγνώρισε τον Γ. Σερίφη σαν τον άνθρωπο που υποστηρίζει πως είδε στον τόπο της έκρηξης. Δεν τον είχε, όμως, αναγνωρίσει, εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς.

Αναπάντητη έμεινε απορία δικαστή, γιατί η Αντιτρομοκρατική από όσους ήταν παρόντες στην έκρηξη κάλεσε μετά 10 χρόνια μόνο τον Κορωναίο. Σε ερώτηση του Κώστα Αγαπίου, αν η Αντιτρομοκρατική είχε κάποιο στοιχείο σε βάρος του, ο Δ. Δάβαλος απάντησε αρνητικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ