Σάββατο 2 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η ομηρία σε αριθμούς...

Ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους μετανάστες είναι και το γεγονός ότι τα στοιχεία σχετικά με τον αριθμό αυτών που ζουν στη χώρα μας και αυτών που επίκειται να νομιμοποιηθούν δίνονται με το σταγονόμετρο.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής πολιτική (ΙΜΕΠΟ), οι νόμιμοι μετανάστες στην Ελλάδα αποτελούν το 13% του εργατικού δυναμικού, ενώ παραδέχεται ότι είναι άγνωστος ο αριθμός του συνόλου των μεταναστών, νόμιμων και παράνομων. Σύμφωνα δε με το υπουργείο Εσωτερικών, περίπου 200.000 μετανάστες αξιοποίησαν την παράταση της προθεσμίας που δόθηκε πέρυσι και συγκεκριμένα μέχρι τις 30 Ιούνη του 2004. Από αυτές έχουν διεκπεραιωθεί οι περίπου 50.000 αιτήσεις, με τους υπόλοιπους να παραμένουν σε ομηρία. Σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια Αττικής όπου διαμένουν και οι περισσότεροι μετανάστες, η εκτίμηση ήταν ότι μέχρι τα τέλη του 2004 οι αιτήσεις για άδεια διαμονής θα έφταναν τις 115.000.

Σύμφωνα, τέλος, με στοιχεία από το ΙΜΕΠΟ, τον ΟΗΕ και τη Γιούροστατ, οι μετανάστες στην Ελλάδα, αναμένεται έως το 2015 να ανέρχονται σε περίπου 4 με 4,5 εκατομμύρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ