Σάββατο 2 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΕΠ - ΒΕΠ
Απαράδεκτα τα κυβερνητικά μέτρα

«Απαράδεκτες» χαρακτηρίζουν τις φορολογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΕΠ) και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΒΕΠ) με κοινή ανακοίνωσή τους. Προσθέτουν ότι τα μέτρα θα πλήξουν το εισόδημα των μισθωτών και των συνταξιούχων και θα επιβαρύνουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Τα δυο Επιμελητήρια του Πειραιά τονίζουν ότι φυσικό επακόλουθο του πλήγματος στο εισόδημα είναι η συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης, καθώς θα αυξηθούν οι τιμές των προϊόντων ευρείας κατανάλωσης και θα επιβαρυνθεί ο πληθωρισμός. «Αναπόφευκτα τελικός αποδέκτης των επιπτώσεων θα είναι η πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων». Στη βάση αυτή, τα δυο επιμελητήρια θα ζητήσουν από την κυβέρνηση «να επανεξετάσει τη στάση της απέναντι στην εφαρμογή του αυξημένου ΦΠΑ».

Στην ανακοίνωση του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικίασης Αυτοκινήτων (ΣΤΕΕΑ) για το ίδιο θέμα, αναφέρεται ότι «η χρονική στιγμή που επιλέχθηκε να εφαρμοστεί η αύξηση ΦΠΑ θα έχει άμεσο αρνητικό αντίκτυπο στον τουρισμό, του οποίου η σεζόν ξεκινά από την ημέρα εφαρμογής του μέτρου. Για άλλη μια χρονιά το ελληνικό τουριστικό προϊόν θα εμφανιστεί ακριβό αναγκάζοντας πολλές τουριστικές επιχειρήσεις να απορροφήσουν το επιπλέον κόστος για να διατηρήσουν την ανταγωνιστικότητα, χειροτερεύοντας έτσι ακόμη περισσότερο τα αποτελέσματά τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ