Σάββατο 2 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΙΟΥ
Αρχισαν οι εκκαθαρίσεις

Σύσσωμο το ΔΣ του Σωματείου απέλυσε χτες ο νέος εργολάβος για να προλάβει τη γενίκευση των αντιδράσεων

Σε 22 απολύσεις-εκκαθαρίσεις σε σύνολο 75 καθαριστριών, που εργάζονται στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, προχώρησε χτες ο άρτι αφιχθείς εργολάβος καθαριότητας με την επωνυμία «ΦΑΣΜΑ ΑΕ», ο οποίος κλήθηκε από τη διοίκηση του νοσοκομείου να αναλάβει την καθαριότητα για δύο μήνες, μέχρι τη διεξαγωγή του νέου διαγωνισμού.

Ο εν λόγω εργολάβος, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη της εκμετάλλευσης από τον προηγούμενο «συνάδελφό» του, απέλυσε σχεδόν όλα τα ιδρυτικά μέλη του Σωματείου καθώς και σύσσωμη τη διοίκησή του προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να επιβάλει ακόμα πιο σκληρές συνθήκες εργασίας από τον προκάτοχό του. Οι 53 καθαρίστριες που απέμειναν από χτες δουλεύουν υπερεντατικά (96 κατ' ελάχιστο προβλέπει η προηγούμενη σύμβαση) χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί η τύχη τους μετά τη λήξη του διμήνου.

Οι καθαρίστριες προχώρησαν χτες σε 6ωρη κατάληψη του γραφείου του διοικητή του νοσοκομείου απαιτώντας όχι μόνο την επαναπρόσληψή τους αλλά και το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή εργασία και τον εξοβελισμό των κάθε λογής εργολάβων από τα δημόσια νοσοκομεία. Στο πλευρό των αγωνιζόμενων καθαριστριών, στο οποίο από την πρώτη στιγμή στέκονται οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, βρέθηκε χτες και ο Παναγιώτης Κοσιώνης, βουλευτής του ΚΚΕ και αντιπρόεδρος της Βουλής. Μιλώντας στις εργαζόμενες σημείωσε ότι εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία το δημόσιο σύστημα Υγείας ιδιωτικοποιείται τμηματικά προς όφελος των επιχειρηματιών του χώρου, κάτι για το οποίο μόνο το ΚΚΕ καταψήφισε και αντιτάχτηκε μέσα κι έξω από τη Βουλή. «Το αποτέλεσμα είναι να βγάζουν υπέρογκα κέρδη οι εργολάβοι και να επιβάλλουν εργασιακές σχέσεις σκλαβιάς», επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ