Σάββατο 20 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 55
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Αγωνιστική - «καμπανάκι»

Μια... στροφή πριν το τέλος πολλά αναμένεται να ξεκαθαρίσουν σε κορυφή και «ουρά» του πρωταθλήματος

Να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο θα επιδιώξει αύριο ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός στην Ξάνθη κόντρα στην ομώνυμη ομάδα, στα πλαίσια της 33ης και προτελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας. ΠΑΟΚ, Αρης, Ηρακλής και Πανιώνιος θα επιδιώξουν να φέρουν πιο κοντά το ευρωπαϊκό όνειρο, είτε απευθείας, είτε με καλή κατάταξη στα σχετικά μπαράζ. Και αν το ενδιαφέρον στην κορυφή αγγίζει τα όρια του... φιλολογικού, στη «ζώνη των καταραμένων» τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Οι «μάχες» και η αγωνία καλά κρατούν.

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στην Ξάνθη όπου αύριο (19.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) αντιμετωπίζει την ακριτική ομάδα χωρίς τον Τζόρτζεβιτς. Ο «Τζόλε» υπέστη θλάση στο δικέφαλο και αναμένεται να αντικατασταθεί από τον Λουτσιάνο. Αυτό είναι και το μοναδικό πρόβλημα του Μαντζουράκη. Το στρατόπεδο, αντίθετα, της Ξάνθης είναι αποδυναμωμένο, αφού απόντες για διαφόρους λόγους από την αυριανή αναμέτρηση θα είναι οι Μπα, Παπαδημητρίου, Δαμιανός, Πρίττας, Δημητριάδης, Γελαδάρης, Γιανούτσκο, Κεχαγιάς και Πατσατζόγλου.

Μέσα σε ένα κλίμα έντονου προβληματισμού όσον αφορά στην αντικατάσταση του Γιάννη Κυράστα, αλλά και ορισμένων παιχτών που μετά τη λήξη της κανονικής περιόδου θα παραδώσουν την πράσινη φανέλα, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται αύριο στο ΟΑΚΑ (19.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) τον Απόλλωνα Αθηνών. Στόχος των παιχτών του «τριφυλλιού», είναι να δείξουν για ακόμα μία φορά τον καλό τους εαυτό και να προσφέρουν ουσία και θέαμα στους φίλους τους. Από το «πράσινο» στρατόπεδο θα απουσιάσει ο Γκαλέτο που υπέστη θλάση δικεφάλου, αλλά πολύ πιθανή είναι και η απουσία του Αλεξόπουλου. Για τους φιλοξενούμενους τα πράγματα δεν είναι καθόλου αισιόδοξα από πλευράς στόχων στο αυριανό παιχνίδι, αφού ήδη έχουν καταδικαστεί - εκτός εξαιρετικού απροόπτου - σε υποβιβασμό.

Πελοποννησιακό ντέρμπι με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον διεξάγεται αύριο στο στάδιο της Πάτρας μεταξύ της Παναχαϊκής και του Πανηλειακού (17.30). Τόσο η ομάδα του Χρήστου Αρχοντίδη όσο και οι Πυργιώτες, έχουν κοινό «θέλω» στη μεταξύ τους κόντρα. Αυτό δεν είναι άλλο από την απόσπαση των πολύτιμων βαθμών της νίκης, που θα τους βοηθήσουν στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τους αγώνες μπαράζ για την παραμονή τους.

Προσοχή, συνιστά στους παίχτες του ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στον αυριανό κρίσιμο για τον ΠΑΟΚ αγώνα, κόντρα στην Καβάλα (17.30). Το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον που διακατέχει έντονα το στρατόπεδο του «Δικεφάλου»... ανάγκασε τον Σερβοέλληνα τεχνικό να προσγειώσει τους παίχτες του, τονίζοντας πώς είναι πολύ πιθανό οι «κυανόλευκοι» να κάνουν τη... ζημιά. Ούτως ή άλλως, στόχος του ΠΑΟΚ είναι να αποφύγει τους αγώνες μπαράζ και να πάρει απευθείας το εισιτήριο για την έξοδό του στο ΟΥΕΦΑ.

Τα υπόλοιπα παιχνίδια της 33ης αγωνιστικής που πραγματοποιούνται αύριο είναι: Καλαμάτα - Αρης (17.30), ΑΕΚ - Τρίκαλα (21.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ), ΟΦΗ - Ιωνικός (17.30), Εθνικός Αστέρας - Πανιώνιος (17.30), Ηρακλής - Προοδευτική (17.30).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ