Τρίτη 5 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ολα μέλι - γάλα

Του Ανδρέα Πετρουλάκη από την «Καθημερινή»
Του Ανδρέα Πετρουλάκη από την «Καθημερινή»
Τι ήταν η ένταξη στην ΕΟΚ; Ανοιγμα του δρόμου προς την Ευρώπη των λαών!

Τι ήταν η υπογραφή της Συνθήκης της ΕΕ (Μάαστριχτ); Αποφασιστικό βήμα προς την Ευρώπη των λαών!

Τι είναι το «ευρωσύνταγμα»; Θεμέλιο για την Ευρώπη των λαών!

Μα, γιατί, άραγε, δεν το καταλαβαίνουν αυτό και οι λαοί της Ευρώπης; Τόσοι ευρωλιγούρηδες έχουν μαζέψει ένσημα για παχυλή σύνταξη δουλεύοντας για μια τέτοια κατανόηση. Τόσο σκράπες οι λαοί, να μην καταλαβαίνουν πως όσο βαθαίνει η καπιταλιστική ενοποίηση, τόσο είναι ...για το καλό τους!

Κατά τ' άλλα, οι δυνάμεις του «ΣΥΝ-ριζα» δίνουν μάχη, λέει, για να μην περάσει «αυτό» το «ευρωσύνταγμα».

Τότε, που κάτι Χατζησωκράτηδες έδιναν μάχη για να πειστούν οι εργάτες πως το Λευκό Βιβλίο για την «ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και την απασχόληση» είναι για το καλό τους, ο «Ρ» είχε αποκαλύψει πως το κείμενο ήταν αντιγραφή κειμένου των 45 πολυεθνικών της Ευρώπης και υπογραφόταν από τον πρόεδρο της «Νεστλέ». Σήμερα ένας άλλος «γαλατάς», του «Νουνού» αυτός, βρίσκεται στην επικαιρότητα με αφορμή τα διατροφικά. Κάθε συνειρμός με τα σάπια γιαούρτια του αντιπάλου του, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε, είναι κακόβουλος. Ως γνωστόν, η ΕΕ έχει θεσπισμένους κανόνες ανταγωνισμού προς όφελος της Ευρώπης των λαών.

Τι μένει για σένα; Ο,τι και χτες: Νέοι φόροι, ακόμα λιγότερη μόρφωση, πτυχία χωρίς αντίκρισμα, δουλιά χωρίς δικαιώματα, μόνιμη ενίσχυση του εφεδρικού στρατού των ανέργων και για όσους «ανήσυχους», κάργα πρέζα με φουλ αστυνομική κάλυψη.

Να συμφωνήσουμε με τον Γ. Βότση ότι «άπαξ χαφιές, εσαεί χαφιές», να διαφωνήσουμε για το μάταιο της έρευνας. Εκτός των άλλων και γιατί αξίζει να δείχνεις, έστω και καθυστερημένα, τον παραδοσιακό χαφιέ-καρφί, αλλά κύρια γιατί έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και για το σήμερα και για το αύριο να δείχνεις έγκαιρα όλον αυτόν τον συρφετό των «πρακτόρων επιρροής»...

Εκτός κι αν θεωρήσουμε ότι «"το φιλοευρωπαϊκό κριτικό αριστερό "ναι"» για «να τα κάνουμε όλα καλύτερα» είναι ιδεολογική τοποθέτηση, με την οποία απλά διαφωνούμε.

Οπότε, δε μένει τίποτα άλλο παρά να θεωρήσουμε και τις καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής άσχετες με το γεγονός ότι στόχος και κριτήριο της παραγωγής είναι το καπιταλιστικό κέρδος, δηλαδή όλα μέλι-γάλα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ