Τρίτη 5 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Δεν έχει πρόθεση να παραιτηθεί ο Ειρηναίος

Επιμένει ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος πως δεν έχει γίνει καμία εκχώρηση γης σε Ισραηλινούς, ενώ επαναλαμβάνει ότι ο Βαβύλης εστάλη σε εκείνον από την Αρχιεπισκοπή. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», το περασμένο Σάββατο, αναφέρει: «Θα αποδείξουμε ότι δεν έγινε καμιά εκχώρηση ακινήτων σε Εβραίους, ότι υπάρχει διαφάνεια στη διαχείριση κι ότι εφαρμόζουμε το νόμο του 1958 για την παρουσία των Αράβων στο μεικτό Συμβούλιο των λαϊκών και κληρικών».

Επιπλέον, κάνει σαφές πως δεν είναι στις προθέσεις του να παραιτηθεί. «Γιατί να παραιτηθώ; Δεν έχω κάνει κάποιο έγκλημα», λέει και επαναλαμβάνει ότι για να γίνει συμφωνία για εκχώρηση γης πρέπει να υπάρχει έγκριση της Συνόδου. Ακόμα, ισχυρίζεται ότι υπάρχουν «εμφανείς και αφανείς εχθροί, υπάρχει ολόκληρο κύκλωμα».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για κίνδυνο αραβοποίησης του Πατριαρχείου, αναφέρει ότι δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος. Ισχυρίζεται ότι βρήκε κατανόηση από την Ιορδανία και ότι έχει καλές σχέσεις και με τον Σαρόν και με τον παλαιστίνιο Αμπάς. Επίσης, ότι μόνο 19 κληρικοί είναι απέναντί του, παρά την πίεση και τους εκβιασμούς. Για τον Βαβύλη επαναλαμβάνει ότι «εστάλη από την Αρχιεπισκοπή». Τέλος, ισχυρίζεται ότι οι σχέσεις του με τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο παραμένουν άριστες και ότι με τον Αρχιεπίσκοπο δεν έχει τίποτα.

Νέες αποκαλύψεις για Βαβύλη

Συνεχίζεται η δημοσίευση αποκαλύψεων και άλλων στοιχείων για τη δράση του Απ. Βαβύλη.

Η «Απογευματινή» παρουσίασε χτες το φυλλάδιο της εταιρίας θωρακίσεων οχημάτων «Armadillo», καθώς και κρυφούς λογαριασμούς και συναλλαγές του Α. Βαβύλη με το Δημόσιο.

Η εφημερίδα παραθέτει τιμολόγια και αποδείξεις από τα οποία προκύπτει λογαριασμός από τον οποίο ο καταζητούμενος έκανε ανάληψη 2.648.000 δραχμών στις 5/10/95. Σύμφωνα με αλβανική εφημερίδα οι αλβανικές αρχές διαθέτουν αποδείξεις ότι με τη βοήθεια της εταιρίας «El Thorne», την οποία εκπροσωπούσε ο Α. Βαβύλης, μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα από τη γειτονική χώρα 4,2 εκατομμύρια δολάρια, από τα οποία 500 χιλιάδες σε λογαριασμό της «Alpha Bank». Η εφημερίδα παρουσιάζει ένα δεύτερο λογαριασμό της τράπεζας που ήταν ενεργός την ίδια περίοδο. Σε άλλο ρεπορτάζ υποστηρίζει ότι το 1995 ο Α. Βαβύλης είχε συναντηθεί με Αλβανό πρώην αστυνομικό, επικεφαλής της προστασίας του επιχειρηματία Βεχμπί Αλιμουτσάι. Στη συνάντηση αυτή ο πρώην αστυνομικός εμφάνισε φάκελο με στοιχεία που είχαν σχέση με τη δράση της «17Ν» στην Ελλάδα.

Με αφορμή την υπόθεση του Α. Βαβύλη η «Απογευματινή της Κυριακής» παρουσιάζει έγγραφο της τότε ΚΥΠ, σύμφωνα με το οποίο ο εκδότης της «Ελεύθερης Ωρας», Γ. Μιχαλόπουλος, εμφανίζεται, το 1982, ως υψηλόμισθος πράκτοράς της με το ψευδώνυμο «Αννίβας».

Η εφημερίδα «Το Παρόν» αναφέρεται σε επιστολή του Α. Βαβύλη η οποία στάλθηκε το 2002 στο διοικητή της ΕΥΠ, Π. Αποστολίδη και αποκάλυψε σε εκπομπή του ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος. Σύμφωνα με αυτήν, ο καταζητούμενος κάνει έμμεση πλην σαφή αναφορά των σχέσεών του με τον πρώην σύμβουλο τού Γ. Παπανδρέου, Α. Ρόντο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ