Τρίτη 5 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Διαδηλώνουν την Πέμπτη

Συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Το αγωνιστικό τους ανάστημα ενάντια στα νέα αντιλαϊκά φορομπηχτικά μέτρα της κυβέρνησης ορθώνουν οι συνταξιούχοι, με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν την Πέμπτη, 7 Απρίλη, στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά), οι Συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΟΤΑ και ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

Στην κοινή τους ανακοίνωση - κάλεσμα οι συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες τονίζουν ότι τα νέα μέτρα της κυβέρνησης χτυπούν αλύπητα ομάδες με χαμηλά εισοδήματα όπως οι συνταξιούχοι. «Και ενώ για μας δεν αντέχει η οικονομία, συνεχίζουν, αντέχει για τους βιομηχάνους που τους μειώνει τη φορολογία στα κέρδη κατά 10%», τους χαρίζει δισ. ευρώ, τους δίνει και άλλα «προνόμια και κίνητρα για τη δήθεν ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα».

Αυτή είναι η συνέπεια, σημειώνουν οι συνταξιούχοι, «μιας ταξικής και απάνθρωπης πολιτικής που χρόνια παίρνει από τους πολλούς και δίνει στους λίγους για να τους κάνει πλουσιότερους. Αυτά τα μέτρα είναι μόνο η αρχή, έρχονται και άλλα πολύ χειρότερα». Γι' αυτό, τονίζουν οι Ομοσπονδίες, «πρέπει να βγούμε στους δρόμους, να διαμαρτυρηθούμε και να καταδικάσουμε τις πολιτικές, πράσινες ή γαλάζιες, που μας οδηγούν στην εξαθλίωση και στον κοινωνικό αποκλεισμό».

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν αυξήσεις που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες και πραγματικές τους ανάγκες: Κατώτερη σύνταξη 960 ευρώ. Αμεση επιστροφή με πολιτική απόφαση όλων των χρημάτων που τους έκλεψαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με την επιβολή του ΛΑΦΚΑ. Πάγωμα των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης και κατάργηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Καμία αύξηση στα φάρμακα, να τους παρέχονται δωρεάν, και άλλα αιτήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ