Τρίτη 5 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΓΙΟΥΡΟΥΣΙ
Αντιδράσεις σε όλη τη χώρα

Μαχητικές πικετοφορίες χτες στη Θεσσαλία, τη σκυτάλη παίρνουν σήμερα οι ταξικές δυνάμεις σε Στερεά, Πελοπόννησο, Ηπειρο, Κέρκυρα και Λευκάδα

Να πάρει πίσω τα νέα φορομπηχτικά μέτρα που πλήττουν ακόμα περισσότερο το ήδη συρρικνωμένο εισόδημα των λαϊκών νοικοκυριών, απαίτησαν οι εργαζόμενοι σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα, που έδωσαν δυναμικό «παρών» στις πικετοφορίες που διοργάνωσαν οι Τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ.

Το αγωνιστικό ραντεβού στη Λάρισα δόθηκε στο Εργατικό Κέντρο, απ' όπου εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και νεολαίοι, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, πορεύτηκαν στους δρόμους της πόλης «υψώνοντας» φωνή διαμαρτυρίας ενάντια στη νέα κυβερνητική φορολεηλασία. Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Αγγελος Σίμος, στέλεχος του ΠΑΜΕ, κάλεσε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και να δράσουν από κοινού με τα άλλα λαϊκά στρώματα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Την ίδια ώρα, με τον ίδιο αγωνιστικό παλμό διαδήλωναν και οι εργαζόμενοι των Τρικάλων, συμμετέχοντας στην πικετοφορία του ΠΑΜΕ, η οποία ξεκίνησε από την πλατεία Ρήγα Φεραίου και συνεχίστηκε στους κεντρικούς δρόμους. Στην Καρδίτσα, αφετηρία της πικετοφορίας που διοργάνωσαν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ και η Ομοσπονδία των Επαγγελματοβιοτεχνών ήταν το εμπορικό κέντρο. Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες και οι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι ξεκαθάρισαν ότι η χτεσινή κινητοποίηση ήταν μόνο η αρχή, καθώς θα ακολουθήσουν κι άλλες, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο κοινός αγώνας τους θα είναι συνεχής κι ανυποχώρητος.

Σήμερα η συνέχεια

Οι αντιδράσεις των ταξικών δυνάμεων κλιμακώνονται σήμερα με τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που διοργανώνουν οι τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ στην Καλαμάτα - στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία 23ης Μαρτίου, στα Γιάννενα - στις 8.30 μ.μ. έξω από το Δημαρχείο, στην Κέρκυρα - στις 8.00 μ.μ. στην πλατεία Γεωργάκη, στην Πρέβεζα - στις 8.00 μ.μ. στο Θεοφάνειο και στο Αγρίνιο - στις 8 μ.μ. στην πλατεία Δημοκρατίας.

Σήμερα επίσης, το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας καλεί το λαό της περιοχής να συμμετέχει μαζικά στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζει το ΠΑΜΕ στη Χαλκίδα, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Αγοράς και στη Λιβαδειά, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Ανάλογες συγκεντρώσεις οργανώνουν σήμερα και το Εργατικό Κέντρο Αρτας, στις 8 μ.μ. έξω από τα γραφεία του και το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας, στις 8 μ.μ. στον Αγιο Μηνά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ