Τετάρτη 6 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
«Χαμηλώνουν» οι τόνοι με τους εποίκους

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΡΑΜΑΛΑ.-

Συνάντηση με τον Αριέλ Σαρόν είχαν, χθες, εκπρόσωποι των εποίκων της Λωρίδας της Γάζας, καθώς, όπως δήλωναν, «πλέον είναι σαφές ότι δεν υπάρχει καμία άλλη επιλογή, πέραν της εφαρμογής του σχεδίου απόσυρσης». Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα. Το θέμα που κυριάρχησε ήταν η διαδικασία επανεγκατάστασης των εποίκων και των οικογενειών τους, καθώς και το ύψος της οικονομικής αποζημίωσης που η ισραηλινή κυβέρνηση τούς έχει υποσχεθεί.

Στο μεταξύ, στη Λωρίδα της Γάζας, χθες το απόγευμα, Παλαιστίνιος ένοπλος τραυμάτισε σοβαρά Εβραίο έποικο στον εποικισμό Μόραγκ, κοντά στη Ράφα. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η οργάνωση «Επιτροπή Λαϊκής Αντίστασης», η οποία δεν είχε συμμετάσχει στην ενδοπαλαιστινιακή Σύνοδο του Καΐρου, όπου επιτεύχθηκε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Τέλος, στη Χεβρώνα της Δυτικής Οχθης, Ισραηλινοί στρατιώτες χτύπησαν και συνέλαβαν 4 Παλαιστινίους αστυνομικούς, υποστηρίζοντας ότι «βρέθηκαν σε τομέα της πόλης, που δεν επιτρέπεται να βρίσκονται και δε δέχτηκαν να αποχωρήσουν». Ακριβώς αντίθετη είναι η άποψη της παλαιστινιακής πλευράς, η οποία υποστηρίζει ότι Παλαιστίνιοι αστυνομικοί βρίσκονταν σε περιοχή όπου έχουν τη δικαιοδοσία να περιπολούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ