Σάββατο 9 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανεστάλη κυκλοφορία φαρμάκου

Στην αναστολή της κυκλοφορίας του φαρμάκου BEXTRA (valdecoxib) για την αρθρίτιδα, σε Ευρώπη και Αμερική, προχώρησε η φαρμακευτική εταιρία «Pfizer», μετά από αίτημα του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκου (FDA) και σχετικές συζητήσεις με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΕΑ).

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκου (ΕΟΦ) ενημερώνει ότι ο ΕΜΕΑ πραγματοποιεί αναθεώρηση των δεδομένων ασφαλείας των κοξιμπών αφού υπάρχουν προειδοποιήσεις που αφορούν στους κινδύνους καρδιαγγειακών ανεπιθύμητων ενεργειών και για εμφάνιση σοβαρών δερματικών αντιδράσεων σε ασθενείς.

«Μέχρι την ολοκλήρωση της συνεχιζόμενης αναθεώρησης συνιστάται στους συνταγογραφούντες ιατρούς να παρακολουθούν προσεκτικά τους ασθενείς που ελάμβαναν το BEXTRA και να μην το χορηγούν σε καινούριους ασθενείς. Οι ασθενείς που λαμβάνουν BEXTRA πρέπει να έρθουν σε επαφή με τον ιατρό τους», αναφέρει σε σχετική δήλωσή του ο ΕΜΕΑ. Και καταλήγει επισημαίνοντας ότι θα υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση μετά τη συνεδρίαση της Επιστημονικής Επιτροπής Φαρμακευτικών Προϊόντων (CHMP) του Οργανισμού στις 18-21 Απρίλη 2005.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ