Σάββατο 16 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υποσχέσεις στις... υποσχέσεις

Ολοκληρώθηκε χτες το πρωί με πορεία προς το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, ένστολη πανελλαδική διαμαρτυρία των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας. Οι αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί, είχαν συγκεντρωθεί από το απόγευμα της Πέμπτης μπροστά από τη Βουλή, ζητώντας ουσιαστική λύση στα πάγια αιτήματά τους.

Κατά τη συνάντηση που είχαν τα προεδρεία των Ομοσπονδιών με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Γ. Αγγέλου, ο τελευταίος τους υποσχέθηκε πως όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις σχετικά με τις διεκδικήσεις τους, θα υλοποιηθούν. Συγκεκριμένα, για την αναγνώριση του επαγγέλματός τους ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού τους επισήμανε πως θα τους δοθεί «επίδομα» επικινδυνότητας ύψους 2% και για τέσσερα χρόνια ενώ θα επεκτείνει τη συντάξιμη πενταετία σε όλο το προσωπικό. Για την απεμπλοκή τους από αθλητικές διοργανώσεις, τονίστηκε πως θα ενεργοποιηθεί το νομοθέτημα για την αποζημίωση του αστυνομικού προσωπικού, το μισθολόγιο θα συζητηθεί μαζί με αυτό των δημοσίων υπαλλήλων και το βαθμολόγιο θα δοθεί για συζήτηση από την επόμενη βδομάδα στους συνδικαλιστές.

Πάντως, τα προεδρεία των Ομοσπονδιών, υπογραμμίζουν πως είναι έτοιμοι και για άλλες κινητοποιήσεις, σε περίπτωση που δεν υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ