Σάββατο 16 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στερνός αποχαιρετισμός στο σ. Γιάννη Λαζόγκα

Μέσα σε βαρύ κλίμα πένθους και απέραντου πόνου, πλήθος συντρόφων, φίλων και συναδέλφων συνόδεψαν στο τελευταίο του ταξίδι τον αγαπημένο σύντροφο Γιάννη Λαζόγκα, στέλεχος της ΚΟΑ της Αχτίδας Δημόσιας Διοίκησης. Εναν εκλεκτό, ξεχωριστό σύντροφο, γνήσιο παιδί του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Αποχαιρετώντας τον Γιάννη Λαζόγκα, από την Αχτιδική Επιτροπή οι σύντροφοι αναφέρθηκαν στην πλούσια δράση του λέγοντας ανάμεσα στα άλλα: «Για μας που δουλέψαμε στο Κόμμα χρόνια μαζί σου, που ζήσαμε από κοντά τις αγωνίες σου, τις ελπίδες για μια καλύτερη ζωή, που μοιραστήκαμε τα οράματά σου για το μέλλον, για όλους εμάς που μαζί σου αγωνιστήκαμε, είναι αδύνατο να δεχτούμε με το μυαλό και τη λογική μας, την είδηση του θανάτου σου».

Ο Γιάννης, παιδί πολιτικών προσφύγων - μελών του ΚΚΕ, της Δήμητρας και του Δημήτρη Λαζόγκα, γεννήθηκε στην Τασκένδη το 1950, ένα χρόνο μετά την εγκατάστασή τους εκεί. Ευτύχησε να μεγαλώσει στην πρώτη χώρα του υπαρκτού σοσιαλισμού, τη Σοβιετική Ενωση, να απολαύσει τα αγαθά που αυτή πλούσια παραχώρησε σε χιλιάδες προσφυγόπουλα. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος - Μηχανολόγος παίρνοντας το πτυχίο του στο Πολυτεχνείο της Τασκένδης.

Επαναπατρίστηκε στην Ελλάδα το 1979 και, μέχρι το 1985 που διορίστηκε στο δημόσιο, δούλεψε στις οικοδομές. Την ίδια χρονιά εντάχθηκε στις γραμμές του ΚΚΕ. Λίγο αργότερα παντρεύτηκε και απέκτησε ένα και μοναδικό παιδί, τον αγαπημένο του Δημήτρη.

Η δράση του Γιάννη στις γραμμές του συνδικαλιστικού κινήματος και του Κόμματός μας ήταν πλούσια. Εκτιμώντας αυτή του την πρωτοπόρα δράση, αλλά ταυτόχρονα το ήθος και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, οι εργαζόμενοι του ΥΠΕΧΩΔΕ τον ανέδειξαν σε πολλές θέσεις των οργάνων του συνδικαλιστικού τους κινήματος (Σωματείο Μηχανικών, Ομοσπονδία κλπ.). Στο Κόμμα μας δούλεψε από θέση Καθοδηγητικής Επιτροπής της Δημόσιας Διοίκησης και Γραμματέας της ίδιας Αχτίδας για αρκετά χρόνια.

Με την αγάπη και την εκτίμηση που του είχαν για την πρωτοπόρα δράση του, το ήθος και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, τον Γιάννη Λαζόγκα αποχαιρέτισαν και εκπρόσωποι σωματείων της Ομοσπονδίας, της ΕΜΔΥΔΑΣ, και αγαπημένοι του συνάδελφοι και φίλοι.

Καλό ταξίδι σύντροφε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ