Τετάρτη 20 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
Ανοιχτά μέχρι τις 10.30 το βράδυ

Υπογράφτηκε από τους συναρμόδιους υπουργούς Ανάπτυξης, Οικονομίας και Οικονομικών, Μεταφορών και Απασχόλησης η κοινή υπουργική απόφαση που προβλέπει διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των πρατηρίων υγρών καυσίμων με τη «βούλα» της διοίκησης της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας. Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση διευρύνεται κατά μιάμιση ώρα η λειτουργία των πρατηρίων τη θερινή περίοδο, δηλαδή από 1η Μάη μέχρι και 30 Σεπτέμβρη και προσδιορίζεται από τις 6.00 το πρωί μέχρι 10.30 το βράδυ. Για τη χειμερινή περίοδο το ωράριο διευρύνεται κατά μία ώρα και προσδιορίζεται από τις 6.00 το πρωί μέχρι τις 9.00 το βράδυ.

Με βάση τις νέες ρυθμίσεις και μετά από εισήγηση της τοπικής ένωσης πρατηριούχων ή της ομοσπονδίας οι νομάρχες θα εκδίδουν τους πίνακες με τα διανυκτερεύοντα πρατήρια που ανέρχονται στο 10%-20% του συνόλου της κάθε περιοχής και με τα πρατήρια που θα λειτουργούν Κυριακές και αργίες και είναι μέχρι το 50% του συνόλου.

Ας σημειωθεί ότι με βάση και με τα μέχρι σήμερα ισχύοντα από τους περιορισμούς του ωραρίου εξαιρούνται τα πρατήρια υγραερίου, καθώς και όσα πρατήρια υγρών καυσίμων βρίσκονται σε νησιά με πληθυσμό κάτω από 20.000 κατοίκους και στην ΠΑΘΕ και την Αττική Οδό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ