Τετάρτη 20 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΚΘΕΤΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΦΕΤ
Ιδού και μουχλιασμένες ... κρέμες!
  • Κρέμες της «ΔΕΛΤΑ» με μούχλα εντοπίστηκαν στην Αίγινα
  • Είμαστε κλειστά, είπαν στον καταναλωτή από τον ΕΦΕΤ

Το γεγονός ότι οι καταναλωτές βρίσκονται εντελώς απροστάτευτοι απέναντι στις επικίνδυνες κερδοσκοπικές ορέξεις των μονοπωλιακών ομίλων τροφίμων που κυριαρχούν στην αγορά, αλλά και ότι η κυβέρνηση - μαζί με τον ΕΦΕΤ - το μόνο που κάνουν είναι να εμπαίζουν τους εργαζόμενους δίνοντας παραστάσεις στα κανάλια, αντί να εφαρμόσουν πολιτικές ουσιαστικού ελέγχου για την καταλληλότητα των τροφίμων στην αγορά, επιβεβαιώνονται από καταγγελίες καταναλωτών για ένα ακόμα περιστατικό ακατάλληλων γαλακτοκομικών προϊόντων, που εντοπίστηκαν χτες. Αυτή τη φορά, όχι με προϊόντα της «ΦΑΓΕ», αλλά της «ΔΕΛΤΑ»!

Πρόκειται για επώνυμη καταγγελία στην εφημερίδα μας ενός ναυτεργάτη (τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεση του «Ρ»), που είναι ναυτολογημένος σε πλοίο - υδροφόρα, που κάνει ταξίδια στα νησιά του Αργοσαρωνικού. Χτες το πρωί, ο ναυτεργάτης αγόρασε από κατάστημα της περιοχής Πέρδικα της Αίγινας, για τον εαυτό του και τους συναδέλφους του, κρέμες της εταιρίας «ΔΕΛΤΑ». Παρά το γεγονός ότι αυτές είχαν ημερομηνία λήξης 22 του Απρίλη, ήταν - όπως ο ίδιος ανέφερε - «μέσα στη μούχλα»!

Και από εδώ και πέρα αρχίζουν τα ...ωραία. Ο ναυτεργάτης, όταν ανακάλυψε τη μούχλα στις κρέμες της «ΔΕΛΤΑ», ήταν ήδη εν πλω. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από την Αίγινα και επρόκειτο να καταπλεύσει στο λιμάνι του Ασπροπύργου το απόγευμα. Παρά ταύτα, επικοινώνησε με τη «Γραμμή Καταναλωτή» του υπουργείου Ανάπτυξης, από όπου τον παρέπεμψαν στον ΕΦΕΤ. Στον ΕΦΕΤ μίλησε και ενημέρωσε τηλεφωνικά την κ. Μόσχοβα, στην οποία και ανέφερε την ώρα που θα έφτανε στο λιμάνι. Ωστόσο, προς μεγάλη του έκπληξη, από την κ. Μόσχοβα η απάντηση που πήρε ήταν ότι οι υπηρεσίες του Φορέα εκείνη την ώρα θα ήταν κλειστές. Ετσι, θα έπρεπε να κάνει την καταγγελία σε κάποιο αστυνομικό τμήμα, το οποίο στη συνέχεια θα ενημέρωνε τον Φορέα ...υπηρεσιακώς!

Τελικά, η καταγγελία από τον ναυτεργάτη έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγάλεω στον αξιωματικό υπηρεσίας, όπου και παρέδωσε τις μουχλιασμένες κρέμες. Τώρα αναμένεται η τύχη της καταγγελίας... Εμείς, για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι το προϊόν αναγράφει τον κωδικό: 5201037701365.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ