Παρασκευή 22 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κινδυνεύει ο πύργος της Σαμοθράκης

Με κατάρρευση κινδυνεύει ο ενετικός πύργος της Σαμοθράκης, όπως επισημαίνουν με Ερώτησή τους στον υπουργό Πολιτισμού οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Χουρμουζιάδης και Αγγελος Τζέκης.

Οι βουλευτές αναφέρουν ότι «η Εφορεία Βυζαντινών Μνημείων, η οποία ήταν αρμόδια, έχει μεταφερθεί από την Καβάλα, όπου ήταν η έδρα της, στη Μυτιλήνη και μη διαθέτοντας και επαρκές προσωπικό αδυνατεί να μεριμνήσει. Παρ' όλα αυτά έχει συντάξει και παραδώσει μελέτη συντήρησης, η οποία όμως δεν προχωράει λόγω έλλειψης χρημάτων».

Προσθέτουν ότι πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα σωστικές εργασίες στο μνημείο, «το οποίο καταστρέφεται μέρα τη μέρα» και υπογραμμίζουν ότι «η διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό μέλημα της πολιτείας». Σημειώνουν, επίσης, ότι αυτή η κατάσταση έχει και αντίκτυπο στον τουρισμό του νησιού, αφού, παρότι η σήμανση του πύργου είναι πρόχειρη, οι τουρίστες, λόγω της ομορφιάς του Κάστρου και του τοπίου, τον επισκέπτονται (αν και με δυσκολία) θέτοντας έτσι σε κίνδυνο και τη σωματική τους ακεραιότητα».

Τέλος, ρωτούν αν η κυβέρνηση θα εγκρίνει πιστώσεις για τη συντήρηση του μνημείου και αν θα ενισχύσει τις αρμόδιες υπηρεσίες με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ