Παρασκευή 22 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ψυχές που ζητούν λύτρωση

Πρεμιέρα, σήμερα, της πολυαναμενόμενης παράστασης της «νέας Σκηνής» του Λευτέρη Βογιατζή, στο «Θέατρο Οδού Κυκλάδων», με το καινούριο έργο του Γιώργου Διαλεγμένου «Bella Venezia», που ανεβάζεται σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή, σκηνικά - κοστούμια Χλόης Ομπολένσκι, μουσική Δημήτρη Καμαρωτού, φωτισμούς Λευτέρη Παυλόπουλου. Είναι το τρίτο έργο του Γ. Διαλεγμένου που σκηνοθετεί ο Λευτέρης Βογιατζής («Σε φιλώ στη μούρη» το 1987 και «Η Νύχτα της κουκουβάγιας» το 1998).

Ανθρώπινες σχέσεις σε μιαν άλλη διάσταση, σχέσεις που προχωράνε στα τυφλά, στα δαιδαλώδη κανάλια της ψυχής. Ψυχές που ζητούν τη λύτρωση «σε μια σχέση, που δεν έχει σχέση μ' ό,τι είναι οι σχέσεις...».

Η δράση και ο χρόνος του έργου διαδραματίζονται σε δύο επίπεδα ταυτόχρονα: σήμερα και στις αρχές του 20ού αιώνα. Μια γριά οικονόμος (Ξένια Καλογεροπούλου) φαντασιώνεται και ταυτίζεται με τη ζωή και τα πάθη των ηρώων ενός βιβλίου που διαβάζει ακατάπαυστα. Το βιβλίο πραγματεύεται τα ισχυρά και άνομα συναισθήματα της έφηβης και όμορφης Βενετίας (Εύη Σαουλίδου), για τον πατριό της (Λευτέρης Βογιατζής). Οι τραυματικές σχέσεις με τη μητέρα της (Πέγκυ Σταθακοπούλου) θα οδηγήσουν τη Βενετία σε μία ακρωτηριασμένη ενηλικίωση.

Παίζουν επίσης: Λουκία Μιχαλοπούλου, Σωτήρης Τσακομίδης, Χριστίνη Γεωργανά, Γιάννης Γεωργόπουλος, Νίκος Διαμαντής, Χρήστος Παπαπολύζος, Αχιλλέας Παπαστεριάδης, Παντελής Τσιρίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ