Παρασκευή 22 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2005 - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
Εργατικός Αγώνας Δρόμου

Ενόψει του γιορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς 2005 το ΠΑΜΕ διοργανώνει ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ. Αυτή τη μορφή επέλεξε για φέτος η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ, για να υπογραμμίσει ένα σπουδαίο συμβολισμό: Οτι τιμούμε το χτες, σεβόμαστε και διδασκόμαστε από την ιστορία του εργατικού κινήματος, για να πατάμε στέρεα στο παρόν και να σφυρηλατούμε το μέλλον. Γιατί το ΠΑΜΕ όχι μόνο δεν κρύβει αλλά, ίσα ίσα, που περηφανεύεται για τις ρίζες του.

Ετσι, την Κυριακή 8 Μάη, το πρωί, η αφετηρία του Εργατικού Αγώνα Δρόμου θα δοθεί από το Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Γιατί εμείς δεν ξεχνάμε! Από το Σκοπευτήριο, που θυμίζει τους αγώνες της τάξης μας. Τους 200 εκτελεσμένους την 1η Μάη του 1944. Που ταυτόχρονα δακτυλοδείχνει τα εγκλήματα του ελληνικού κατεστημένου, της αστικής τάξης και των κατακτητών, σε βάρος των ανυπόταχτων λαϊκών αγωνιστών.

Από το Σκοπευτήριο της παλικαριάς και της αντρειοσύνης οι δρομείς, νέοι, νεότεροι, μεσήλικες και άνθρωποι ψυχωμένοι από κάθε ηλικία και φύλο θα πορευτούν μέχρι τον τερματισμό, που θα γίνει στους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Εκεί όπου γιορτάστηκε η Πρώτη Εργατική Πρωτομαγιά στη χώρα μας. Συμβολισμός στην αφετηρία, συμβολισμός στον τερματισμό.

Και στους πρώτους και στους «τελευταίους» του εργατικού δρόμου, το ΠΑΜΕ θα δώσει αναμνηστικά για τη συμμετοχή. Αν και στον αγώνα αυτό όλοι πρώτοι θα είναι! Η εργατική νεολαία, η σπουδάζουσα, Ελληνες και οικονομικοί μετανάστες, ας δώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους τηλεφωνώντας στο ΠΑΜΕ. Ολοι αυτοί που στήριξαν το ΠΑΜΕ στους απεργιακούς αγώνες, στις καταλήψεις και στα συλλαλητήρια, ας δοκιμάσουν τις σωματικές αντοχές τους την Κυριακή 8 Μάη,, ώστε να είναι ακμαίοι και πανέτοιμοι για τη μεγάλη κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης 11 Μάη στην πλατεία Συντάγματος.


Γ. ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ