Παρασκευή 22 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΚΑΒ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Χρειάζεται προσλήψεις

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Γ. Πατσιλινάκου και Στ. Σκοπελίτη

Να γίνουν προσλήψεις προσωπικού για τη λειτουργία του ΕΚΑΒ Χανίων, ώστε να μην μπαίνει σε κίνδυνο η ζωή των πολιτών, ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Πατσιλινάκος και Στ. Σκοπελίτης, με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νικ. Κακλαμάνη.

«Στις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν στο νοσοκομείο Χανίων και στα Κέντρα Υγείας και έχουν ως αποτέλεσμα ολόκληρα τμήματα να μη λειτουργούν, έρχονται να προστεθούν και οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό στο ΕΚΑΒ, που αγγίζουν το 50% της απαιτούμενης δύναμης», αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Η διοίκηση του ΕΚΑΒ - συνεχίζει η Ερώτηση - αντί να απαιτήσει να προσληφθεί το αναγκαίο προσωπικό, προχωρά σε τεχνάσματα κλείνοντας το τηλεφωνικό κέντρο Χανίων, στο όνομα εξοικονόμησης προσωπικού και το μεταφέρει στο Ηράκλειο. Αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας είναι η μεγάλη δυσλειτουργία και οι απαράδεκτες καθυστερήσεις στην ανταπόκριση του ΕΚΑΒ στις διάφορες κλήσεις, βάζοντας σε θανάσιμο κίνδυνο τους ασθενείς. Επιπλέον, προκειμένου να περιοριστούν οι αντιδράσεις ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ με έγγραφο που έστειλε απαγορεύει αυστηρά στους εργαζόμενους να δημοσιοποιήσουν στα ΜΜΕ οποιοδήποτε ζήτημα χωρίς άδεια από τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ.

Ετσι, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό τι μέτρα θα πάρει για την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού στο ΕΚΑΒ Χανίων, ώστε να λειτουργήσει κανονικά, εξυπηρετώντας τις ανάγκες του πληθυσμού. Ακόμα, τι προτίθεται να κάνει για να σταματήσουν οι αντιδημοκρατικές ενέργειες της διοίκησης του ΕΚΑΒ σε βάρος των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ