Παρασκευή 22 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Εγκαινίασε τη μερική απασχόληση

Την εφαρμογή της μερικής απασχόλησης σπεύδει να εγκαινιάσει η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Χτες βράδυ, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναμενόταν να εγκριθεί η πρόσληψη 50 εργαζομένων για 20 ώρες απασχόληση τη βδομάδα στη Διεύθυνση Πρασίνου. Το δρόμο για την επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα, που ακολουθεί η διοίκηση του Δήμου, καταγγέλλει η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης και καλεί σε συσπείρωση στο ΠΑΜΕ και συντονισμένο αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλιά για όλους, ενάντια στις αντεργατικές επιλογές της ΕΕ που υλοποίησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και διευρύνει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Μαζί με τους 50 μερικά απασχολούμενους, αναμένεται να προσληφθούν και 16 εργαζόμενοι με σύμβαση ορισμένου χρόνου στο τμήμα Οδοποιίας. Την ίδια ώρα στη διεύθυνση καθαριότητας, ήδη το μισό εργατικό προσωπικό αποτελείται από εργαζόμενους ορισμένου χρόνου.

«Η Διεύθυνση Πρασίνου έχει ανάγκη από προσωπικό ειδικευμένο και μόνιμο. Αντίστοιχα και η οδοποιία όπως και όλες οι υπηρεσίες του Δήμου», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ εργαζομένων. Καταγγέλλει πως οι ιδιωτικοποιήσεις, οι εργολαβίες, ο τρόπος προμηθειών, η μείωση των κρατικών εισφορών είναι οι λόγοι για την κακή οικονομική κατάσταση και τα άλλα προβλήματα του Δήμου και όχι οι εργαζόμενοι όπως θέλουν να παρουσιάζουν ο δήμαρχος και η Διοίκηση του Δήμου, προκειμένου να γενικεύσουν την εφαρμογή των ελαστικών μορφών εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ