Πέμπτη 28 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ
Να σταματήσουν οι εισαγωγές μεταλλαγμένων

Ανακοίνωση - κάλεσμα της ΚΟΑ προς τους εργαζόμενους, ενάντια στο σύγχρονο διατροφικό εφιάλτη

«Να σταματήσουμε το διατροφικό εφιάλτη», καλεί με ανακοίνωσή της, τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του Κόμματος, με αφορμή τη μαζική εισβολή μεταλλαγμένων προϊόντων στη χώρα μας. Τη στιγμή που τα υπόλοιπα κόμματα είτε στηρίζουν ανοιχτά τα μεταλλαγμένα, είτε ψηφίζουν τους κοινοτικούς κανονισμούς που τα μπάζουν από το «παράθυρο» και οι λεγόμενες «μη κυβερνητικές οργανώσεις» προσπαθούν να θολώσουν ακόμη περισσότερο το τοπίο, το ΚΚΕ με μια ακόμη παρέμβασή του, παίρνει ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα, απαιτώντας να σταματήσουν οι εισαγωγές των μεταλλαγμένων. Η ανακοίνωση αυτή θα μοιραστεί το αμέσως επόμενο διάστημα σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας, σε κάθε γειτονιά, ώστε το σαφές μήνυμα του ΚΚΕ να φτάσει σε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη της Αθήνας.

«Δε φτάνει η ακρίβεια, τα νέα μέτρα της κυβέρνησης που αυξάνουν τη φορολογία της λαϊκής κατανάλωσης. Δε φτάνουν οι άθλιοι μισθοί και συντάξεις, το υπέρογκο κόστος για Παιδεία και Υγεία, το ξεχαρβάλωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης. Δε φτάνουν τα διατροφικά σκάνδαλα που αυξάνουν και πληθαίνουν. Οπως του καρκινογόνου μελιού και των μουχλιασμένων γιαουρτιών, των τρελών αγελάδων, των διοξινούχων κοτόπουλων, κτλ.», τονίζει στην ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Εχουμε και τη μαζική "εισβολή" μεταλλαγμένων προϊόντων! Τουλάχιστον 500.000 τόνους έφεραν στην Ελλάδα μέσα στο 2004 χωρίς να σου πουν τίποτα!

  • Σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσαν τα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μετά από παρέμβαση βουλευτών του ΚΚΕ, προκύπτει ότι:
  • 6 εταιρίες (Μύλοι Σόγιας, Σόγια Ελλάς - Θ. Κανζάς, Agroinvest, Δημητριακή, Ζούρας Farm, Νητσιάκος) έφεραν συνολικά μέσα στο 2004, 508.701 τόνους μεταλλαγμένων προϊόντων εγκεκριμένων από την ΕΕ (σογιόσπορο, σογιάλευρο και καλαμπόκι).
  • Από αυτά οι 201.420 τόνοι φέρεται να πήγαν για ανθρώπινη κατανάλωση και οι 307.281 τόνοι για ζωοτροφές.

Οι ευθύνες της ΕΕ που αποφάσισε την κυκλοφορία των μεταλλαγμένων, των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που συμφώνησαν είναι τεράστιες!».

Η ΚΟΑ, στην ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι «η πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη της πλουτοκρατίας αποδεικνύεται πως δεν εκμηδενίζει μόνο τα δικαιώματά σου, είναι και άκρως επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, την υγιεινή διατροφή του λαού και το περιβάλλον. Ανυπακοή στην ΕΕ. Να σταματήσουν οι εισαγωγές μεταλλαγμένων» και απευθύνει το παρακάτω σαφές μήνυμα:

«Φύγε από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Δυνάμωσε την πάλη σου. Διεκδίκησε τα σύγχρονα δικαιώματά σου. Δυνάμωσε το ΚΚΕ για τη Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία. Μόνο όταν τα βασικά μέσα παραγωγής θα ανήκουν στο λαό, η ανάπτυξη θα είναι προς όφελος των δικών σου αναγκών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ