Πέμπτη 28 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΕΗ
Εξαγοράζει λιγνιτικό σταθμό στη Βουλγαρία

Η ΔΕΗ - η ιδιωτικοποίηση της οποίας άρχισε επί των ημερών διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ και αναμένεται συνεχιστεί από τη ΝΔ με την πώληση και νέων πακέτων μετοχών - επεκτείνει τις δραστηριότητές της στα Βαλκάνια. Στα πλαίσια αυτά, εντάσσεται και η συμμετοχή της στο διεθνή διαγωνισμό για την εξαγορά του λιγνιτικού σταθμού Μπόμποφ Ντολ (Bobov Dol), συνολικής ισχύος 630 MW. Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση της Αρχής Ιδιωτικοποίησης (Privatisation Agency) της Βουλγαρίας, η ΔΕΗ κέρδισε το διαγωνισμό.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, με την κίνηση αυτή η ΔΕΗ προχωρά στην υλοποίηση ενός βασικού στρατηγικού στόχου του Επιχειρησιακού Προγράμματός της. Η εξαγορά του Μπόμποφ Ντολ ανοίγει το δρόμο για την επέκταση των δραστηριοτήτων παραγωγής και εμπορίας της ΔΕΗ στην ευρύτερη Περιφερειακή Αγορά Ενέργειας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Εννοείται, ότι τα οφέλη από την επέκταση της ΔΕΗ στα Βαλκάνια, που σήμερα πληρώνει ο ελληνικός λαός - κατά το ποσοστό που η ΔΕΗ ελέγχεται από το Δημόσιο - θα τα καρπώνονται όλο και περισσότερο οι ιδιώτες, όσο βαθαίνει η ιδιωτικοποίηση (ο έλεγχος της ΔΕΗ από το μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ