Τετάρτη 4 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΘΗΝΑΣ
Απάντηση στους παραχαράκτες της Ιστορίας

Εκδήλωση για την Αντιφασιστική Νίκη των λαών στις 9 Μάη, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος

Εκδήλωση τιμής στη μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών διοργανώνουν τα ταξικά Συνδικάτα της Αθήνας στις 9 του Μάη στις 7 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος, δύο μέρες πριν την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Τη συγκέντρωση διοργανώνουν το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής, ο Σύνδεσμος υπαλλήλων ΑΕ και Γραφείων, το Σωματείο Ελλήνων ηθοποιών, το Συνδικάτο Μετάλλου «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας - Πειραιά.

Στο κοινό κάλεσμα των Συνδικάτων τονίζεται ότι στις 9 του Μάη οι εργαζόμενοι δίνουν απάντηση «στους παραχαράκτες - απολογητές του ιμπεριαλισμού - που θέλουν να σβήσουν από τη μνήμη μας το μεγαλείο της αντίστασης των λαών και της πρωτοπορίας της εργατικής τάξης. Τιμάμε, τους αγωνιστές της τάξης μας, που έδωσαν τη ζωή τους για να γυρίσει η ρόδα της Ιστορίας».

Τα ταξικά συνδικάτα της Αθήνας επισημαίνουν την αναγκαιότητα να δυναμώσει η ταξική αλληλεγγύη «ανεξάρτητα από χρώμα, θρησκεία, εθνότητα. Ορθώνουμε ανάστημα ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, που εξυπηρετούν τα σχέδια του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού. Στεκόμαστε πλάι - πλάι με τους αγωνιστές όλου του κόσμου, που αντιστέκονται στις επιθέσεις του κεφαλαίου και παλεύουν για την απαλλαγή της κοινωνίας από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

«Απορρίπτουμε τις θεωρίες και τις πολιτικές, που μας θέλουν μόνιμα υποζύγια χωρίς δικαιώματα και απαιτήσεις. Δυναμώνουμε την ταξική μας ενότητα, τη συντονισμένη πανεργατική πάλη, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Αποκρούουμε την αντεργατική επίθεση, που ξεδιπλώνει η κυβέρνηση της ΝΔ και όλο το μαύρο μέτωπο. Αποκαλύπτουμε τον κάλπικο και επικίνδυνο δρόμο της κοινωνικής συναίνεσης, του κοινωνικού διαλόγου και της ταξικής συνεργασίας, που μας οδηγούν να βάλουμε μόνοι μας τη θηλιά στο λαιμό μας» καταλήγει το κάλεσμα των ταξικών συνδικάτων της Αθήνας.

Στο Μαρούσι

Εκδήλωση για τα 60 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των λαών διοργανώνουν στις 9 Μάη συνδικάτα και φορείς στο Μαρούσι. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 μ.μ. στον Ηλεκτρικό Σταθμό Αμαρουσίου. Το κάλεσμα στην εκδήλωση συνυπογράφουν το παράρτημα Εθνικής Αντίστασης της ΠΕΑΕΑ, ο Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, η Επιτροπή Ειρήνης Μαρουσιού, η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μαρουσιού, το παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων, το Σωματείο Συνταξιούχων και η «Δημοτική Ενότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ