Τετάρτη 4 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2005 - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αποφασιστικά στην απεργία

24ωρη απεργία για την Τετάρτη 11 Μάη κήρυξε το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Θεσσαλονίκης κατά την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, στις 10 το πρωί, στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Στην ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο υπογραμμίζει ότι η επίθεση ενάντια στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης γενικεύεται και προειδοποιεί ότι οι συνέπειες από την υλοποίηση των αποφάσεων της Εαρινής Συνόδου της ΕΕ, που υποστήριξαν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, θα είναι οδυνηρές, τόσο για τον κλάδο των οικοδόμων, όσο και για την εργατική τάξη γενικότερα.

Οι αποφάσεις της Εαρινής Συνόδου αποτελούν «προσαρμογή στις απαιτήσεις της ανταγωνιστικότητας των κερδών της πλουτοκρατίας» και φέρνουν μαζί τους «την επέκταση της μερικής απασχόλησης, την παραπέρα εμπορευματοποίηση της Παιδείας και της Υγείας» σημειώνει χαρακτηριστικά το Συνδικάτο, επισημαίνοντας ότι σε αυτή την επίθεση βάζουν πλάτη, με την πολιτική τους στάση και την πρακτική τους, οι ξεπουλημένες και συμβιβασμένες πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Πελοπόννησος

Πλώρη για τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία της Πρωτομαγιάτικης απεργίας βάζουν και οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Πελοπόννησο. Το πρόγραμμα των περιοδειών και εξορμήσεων σε χώρους δουλιάς που έχει καταρτιστεί από όλες τις τοπικές Γραμματείες των νομών, έχει ως στόχο να φτάσει το μήνυμα της απεργίας σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Στα πλαίσια αυτά, στην Πάτρα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ρίχνουν το βάρος στη Βιομηχανική Περιοχή, καθώς και στο χώρο του εμπορίου, με αιχμή τα μεγάλα πολυεθνικά καταστήματα που λειτουργούν στην πόλη.

Στην Καλαμάτα, πραγματοποιούνται καθημερινές εξορμήσεις, κυρίως στο χώρο του μετάλλου και του εμπορίου, ενώ στην Κόρινθο οι περιοδείες και οι εξορμήσεις συνεχίζονται σε όλες τις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες της πόλης. Οι εξορμήσεις θα ενταθούν τις επόμενες μέρες και στους υπόλοιπους νομούς του Μοριά, καθώς και στην Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συσκέψεις και περιοδείες σε όλη τη χώρα (2010-04-15 00:00:00.0)
Σε πανεξόρμηση οι ταξικές δυνάμεις (2005-12-07 00:00:00.0)
Καθημερινή μάχη στους χώρους δουλιάς (2005-03-09 00:00:00.0)
Διευρύνονται οι συμμετοχές (2004-11-30 00:00:00.0)
Λένε απεργία και το εννοούν στην πράξη (2001-05-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ