Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε πανεξόρμηση οι ταξικές δυνάμεις

Για την επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα

Η αφίσα του ΠΑΜΕ για την κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας
Η αφίσα του ΠΑΜΕ για την κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας
Στην ένταση των περιοδειών στους χώρους δουλιάς και στον προγραμματισμό της περιφρούρησης της απεργίας και της οργανωμένης καθόδου στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα, ρίχνουν το βάρος οι ταξικές δυνάμεις τις μέρες που απομένουν μέχρι τις 14 Δεκέμβρη. Στην Αθήνα, σήμερα Τετάρτη προγραμματίζονται - ανάμεσα σε άλλες - οι εξής περιοδείες και εξορμήσεις συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ:

Στα «Ελληνικά Διυλιστήρια Ασπροπύργου» και την «Πετρόλα», στα εργοστάσια «Σβάλε», «Ζυγομετάλ», «Αλουμινέξ», «Εδραση», στους Δήμους Νέας Ιωνίας, Χαϊδαρίου, Αγίας Βαρβάρας -σε όλους τους χώρους - στο ΑΤΤΙΚΑ, στα LIDL («Λιντλ»), στις διοικητικές υπηρεσίες του ΟΤΕ, στη ΔΕΗ της Ροσινιόλ, στις ιδιωτικές κλινικές «Σινιώρη» και «Γαλήνη», στα εργοστάσια φαρμάκου «Μαρινόπουλος», «Διον», «Φαρμάκων», «Κανάς», «Προελ» και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Αντίστοιχα, στον Πειραιά, οι εξορμήσεις και περιοδείες των ταξικών δυνάμεων συνεχίζονται σήμερα στο νοσοκομείο «Μεταξά» και αύριο Πέμπτη, σε εμπορικά καταστήματα στην οδό Σωτήρος, στο κατάστημα ρούχων «Ζάρα» και στην εταιρία κινητής τηλεφωνίας «Vodafone». Την Παρασκευή, θα πραγματοποιηθούν περιοδείες σε μεγάλα σούπερ μάρκετ της πόλης και συγκεντρώσεις στα εργοστάσια «Παπουτσάνης» και «Μινέρβα».

Θεσσαλία

Τα δυνατά τους τις μέρες που απομένουν βάζουν οι δυνάμεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και στη Θεσσαλία. Στη Λάρισα, τα στελέχη του ταξικού Εργατικού Κέντρου και άλλοι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ έχουν, μέχρι στιγμής, επισκεφτεί πάνω από 60 εργοστάσια, γιαπιά και υπηρεσίες. Εκτός από το ΔΣ του ΕΚΛ, πάνω από 30 Διοικητικά Συμβούλια πρωτοβάθμιων σωματείων έχουν συνεδριάσει, μέχρι τώρα, λαμβάνοντας απόφαση να συμμετάσχουν στην απεργία και η διαδικασία συνεχίζεται.

Ανάλογη δραστηριότητα παρατηρείται στη Μαγνησία, στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα. Ταυτόχρονα, το ΠΑΜΕ διοργανώνει συσκέψεις και ενημερωτικές συγκεντρώσεις εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, όπου συζητείται το σχετικό νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση και οι τρόποι αποτελεσματικής, αγωνιστικής αντίδρασης στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων. Τέτοιες συσκέψεις θα γίνουν σήμερα Τετάρτη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Βόλου κι αύριο Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Βοιωτία

Στη Βοιωτία, όπου χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται συγκεντρωμένοι στα εργοστάσια της βιομηχανικής περιοχής Οινοφοίτων - Θήβας, τα ταξικά συνδικάτα εντείνουν τη δουλιά για την επιτυχία της απεργίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το Συνδικάτο Μετάλλου Βοιωτίας, συνδικαλιστές του οποίου σε καθημερινή βάση βρίσκονται από το ξημέρωμα έξω από την πύλη των εργοστασίων - όπως τα σύγχρονα βιομηχανικά «Νταχάου» του ομίλου Στασινόπουλου - ενημερώνοντας τους εργαζόμενους και καλώντας στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ