Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνάντηση με την ΕΣΑΕΑ

Την έδρα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ επισκέφτηκε χτες αντιπροσωπεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑΕΑ), ύστερα από αίτημά της, και συναντήθηκε με τον Ορέστη Κολοζώφ κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κόμματος και τον Χάρη Χουρδάκη μέλος του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οι εκπρόσωποι της ΕΣΑΕΑ παρέδωσαν στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ την ετήσια έκθεση της ΕΣΑΕΑ για τα προβλήματα των ΑμΕΑ, που φέτος είναι αφιερωμένη στα ζητήματα της πρόσβασης. Ακόμα, ζήτησαν τη στήριξη του ΚΚΕ για μια σειρά ζητήματα, όπως το αίτημα για την ψήφιση του εκτελεστικού νόμου του άρθρου 21 του Συντάγματος για ίσες ευκαιρίες για τα ΑμΕΑ και άλλα προβλήματα που απασχολούν τους ανάπηρους.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι τα προβλήματα των ΑμΕΑ έχουν να κάνουν με την απαίτηση του κεφαλαίου, που υλοποιεί η ΕΕ και η ελληνική κυβέρνηση, για ιδιωτικοποιήσεις σε μια σειρά τομέων, Πρόνοιας, Υγείας, Κοινωνικής Ασφάλισης, Ειδικής Αγωγής και τη μείωση των κοινωνικών δαπανών. Για να αντιμετωπιστεί αυτή η πολιτική, τόνισαν, χρειάζεται συστράτευση όλων των κοινωνικών ομάδων και λαϊκών στρωμάτων που χτυπιούνται από αυτή την πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ