Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ
Από σήμερα οι εκλογές

Η ενίσχυση της ΔΑΣ ΚΙΔ είναι μονόδρομος για το δυνάμωμα των αγώνων του κλάδου

Μπροστά σε μια ακόμα μάχη, αυτή των εκλογών στο Συνδικάτο τους, βρίσκονται οι εργαζόμενες της «Σεξ Φορμ»
Μπροστά σε μια ακόμα μάχη, αυτή των εκλογών στο Συνδικάτο τους, βρίσκονται οι εργαζόμενες της «Σεξ Φορμ»
Ξεκινούν σήμερα οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού και Δέρματος Αθήνας, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 14 Δεκέμβρη. Οι εκλογές πραγματοποιούνται σε μια περίοδο κατά την οποία οι εργάτες κι οι εργάτριες του κλάδου βιώνουν έντονα τις συνέπειες της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ: δεκάδες εργαζόμενοι πετιούνται στο δρόμο, πολλές βιοτεχνίες βάζουν λουκέτο, οι άνεργοι και όσοι κινδυνεύουν να μη συμπληρώσουν ούτε καν τα ένσημα για τη συνταξιοδότησή τους πολλαπλασιάζονται διαρκώς.

Η ίδια η εμπειρία των εργαζομένων αποδεικνύει πως η ανάδειξη των ταξικών δυνάμεων της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΔΑΣ ΚΙΔ) στη διοίκηση όλα τα προηγούμενα χρόνια συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη των αγώνων στον κλάδο. Γι' αυτό και η μαζική συμμετοχή στις εκλογές, αλλά και η μαζικοποίηση των γραμμών του συνδικάτου, η ενίσχυση των ταξικών χαρακτηριστικών του, η ισχυροποίηση της ΔΑΣ ΚΙΔ θα ενισχύσει τις μικρές και μεγάλες μάχες που διεξάγονται στους τόπους δουλιάς, θα ενισχύσει την ίδια την οργάνωση των αγώνων του κλάδου, αλλά και την προοπτική τους.

«Δώσαμε σκληρές μάχες. Απεργιακούς αγώνες, συλλαλητήρια, καταλήψεις, παραστάσεις. Ενώνουμε τους εργάτες και τις εργάτριες πάνω σε ένα πλαίσιο αιτημάτων που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τα συμφέροντά μας», τονίζει η παράταξη σε ανακοίνωσή της. «Αποτρέψαμε απολύσεις, συμβάλλαμε στην ενίσχυση των ανέργων, εμποδίσαμε την κατάργηση δικαιωμάτων. Αντιπαρατεθήκαμε στη λογική της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας, που χρησιμοποιούνται σαν εργαλεία εκμετάλλευσης για να αυξάνουν οι βιομήχανοι τα κέρδη τους».

Η συσπείρωση και δράση μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, με ταξικό προσανατολισμό και σε συντονισμό με το σύνολο της εργατικής τάξης, ανέδειξε το συνδικάτο σε βασικό υπερασπιστή των δικαιωμάτων των εργαζομένων, σε αποφασιστικό μπροστάρη στις κρίσιμες μάχες που δόθηκαν μέσα, αλλά και έξω από τους εργασιακούς χώρους. Σε αντιπαράθεση με τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες που έχουν εγκληματικές ευθύνες για την επίθεση σε ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, οι ταξικές δυνάμεις πορεύτηκαν με το διεκδικητικό πλαίσιο του Μετώπου, χωρίς να παζαρεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, διεκδικώντας αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους.

Η ΔΑΣ απευθύνεται ιδιαίτερα σ' εκείνες τις κατηγορίες εργαζομένων που αποτελούν τα πρώτα θύματα των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και τους καλεί σε αντίσταση και δράση μέσα από το συνδικάτο. «Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα σε συναδέλφισσες εργάτριες, που παλεύουν για το μεροκάματο και σηκώνουν το μεγάλο φορτίο των οικογενειακών βαρών. Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους νέους εργαζόμενους, που βρίσκονται στο κέντρο της αντεργατικής επίθεσης, ζουν σε συνθήκες προκλητικής ανασφάλειας και εργάζονται σε άθλιες εργασιακές συνθήκες. Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους μετανάστες που δουλεύουν κυνηγημένοι, μέσα σε τρώγλες, χωρίς δικαιώματα. Είμαστε μαζί τους».

Οι εργαζόμενοι μπορούν να ψηφίζουν με την αστυνομική τους ταυτότητα και το βιβλιάριο υγείας. Κάλπες θα στηθούν στο ΕΚΑ, σε κατά τόπους παραρτήματα του Συνδικάτου Οικοδόμων και σε άλλα σημεία, όπου οι εργαζόμενοι του κλάδου θα ψηφίζουν ανάλογα με την περιοχή στην οποία βρίσκεται ο χώρος εργασίας τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να εξασφαλίσουμε Συνέδριο που θα ασχοληθεί με τα προβλήματα των εργαζομένων και την ενίσχυση των Συνδικάτων (2020-02-06 00:00:00.0)
Αρχαιρεσίες και συνελεύσεις (2018-10-02 00:00:00.0)
Αρχαιρεσίες σε εμποροϋπαλλήλους - τρόφιμα - πρακτορεία (2017-05-19 00:00:00.0)
«Κατεβαίνουμε όλοι στην απεργία» (2010-01-28 00:00:00.0)
Στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ (2006-03-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ