Παρασκευή 6 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Τοπικές κάλπες στα παλαιστινιακά εδάφη

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΡΑΜΑΛΑ.-

Στις κάλπες προσέρχονταν από χτες νωρίς το πρωί οι Παλαιστίνιοι στη Δυτική Οχθη και στη Λωρίδα της Γάζας για τον τρίτο από τους τέσσερις γύρους των τοπικών εκλογών. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται τις επόμενες ημέρες, ενώ ορισμένα exit polls, που έγιναν σε περιορισμένο αριθμό πόλεων, έδειχναν ότι η μάχη μεταξύ των υποψηφίων της «Χαμάς» και της «Φατάχ» είναι σκληρή, με την πρώτη, μάλλον, να προηγείται.

Περισσότεροι από 2.500 υποψήφιοι διεκδικούσαν, χτες, την ψήφο των Παλαιστινίων για να εκλεγούν σε 906 θέσεις 84 τοπικών και δημοτικών συμβουλίων. Με βάση τα πρώτα στοιχεία, η συμμετοχή ξεπέρασε το 70% στη Δυτική Οχθη και το 80% στη Λωρίδα της Γάζας. Αν και δεν έλειψαν ορισμένες αψιμαχίες μεταξύ ενόπλων της «Χαμάς» και Παλαιστινίων αστυνομικών, στη Λωρίδα της Γάζας, γενικώς το κλίμα ήταν ήρεμο.

Στον προηγούμενο γύρο των τοπικών εκλογών που διεξήχθη το Γενάρη σε μερικές μόνο πόλεις της Δυτικής Οχθης και σχεδόν σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας, η «Χαμάς» είχε καταφέρει να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των θέσεων στα περισσότερα συμβούλια. Ο τέταρτος και τελευταίος γύρος των εκλογών θα διεξαχθεί τον Ιούλιο μαζί με τις βουλευτικές εκλογές.

Τέλος, χτες, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι θέτει σε διαθεσιμότητα τον διοικητή της μονάδας που ελέγχει την ευρύτερη περιοχή της Ραμάλα, μετά τα επεισόδια της νύχτας της Τετάρτης. Τότε, 2 έφηβοι Παλαιστίνιοι έπεσαν νεκροί από ισραηλινά πυρά κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που σημειώνονταν με αφορμή την ανέγερση του διαχωριστικού τείχους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ