Σάββατο 7 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επανεξέταση φαρμάκων για δερματίτιδες

Την επανεξέταση των φαρμακευτικών προϊόντων για δερματική χρήση που περιέχουν Tacrolimus και Pimecrolimus για τη θεραπεία ατοπικής δερματίτιδας ξεκίνησε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΕΑ) σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Η επανεξέταση ξεκίνησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά από ανησυχίες που εκφράστηκαν σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους για πρόκληση καρκίνου σε ασθενείς. Τα φάρμακα που κυκλοφορούν στη χώρα μας είναι τα «PROTOPIC» της εταιρίας «Fugisawa» (υπεύθυνος «ΒΙΑΝΕΞ») με τη δραστική ουσία Tacrolimus και ELIDEL της εταιρίας «Novartis» με την ουσία Pimecrolimus.

Ο ΕΟΦ υπενθυμίζει ότι τα φάρμακα αυτά δεν πρέπει να συνταγογραφούνται και να διατίθενται, εκτός εγκεκριμένων ενδείξεων, και εφιστά την προσοχή στους επαγγελματίες υγείας για την αυστηρή τήρηση των εγκεκριμένων όρων χορήγησής τους.

Τα φάρμακα αυτά, σύμφωνα με τον ΕΟΦ, δεν έχουν εγκριθεί για χρήση σε παιδιά μικρότερα των δύο ετών, διατίθενται μόνο με ιατρική συνταγή και πρέπει να συνταγογραφούνται από γιατρούς με πείρα στη θεραπεία της ατοπικής δερματίτιδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ