Σάββατο 7 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Ο πλουραλισμός των εγκληματικών πράξεων

Γρηγοριάδης Κώστας

Την ίδια στιγμή, που η κοινή γνώμη στη Δύση είχε στραμμένα τα βλέμματά της στην εκλογή του νέου πάπα και τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία μάς βομβάρδιζαν με ειδήσεις για το «πλούσιο» βιογραφικό του, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται «σκιές» (τι σκιές δηλαδή, για μαύρο σκοτάδι πρόκειται), για τις πολιτικές του αντιλήψεις, αλλά και τις απόψεις του πάνω σε μια σειρά ζητήματα, που έλκουν την καταγωγή τους περισσότερο από το Μεσαίωνα παρά από το σήμερα... Την ίδια στιγμή, που η ορθόδοξη εκδοχή του Χριστιανισμού ασχολείται με τις business του «αγίου» Ιεροσολύμων, που εκποιεί την περιουσία του Πατριαρχείου στους Ισραηλινούς ωσάν να επρόκειτο για κληρονομιά των μπαρμπάδων του... Την ίδια ακριβώς στιγμή, ένας λαός, ο παλαιστινιακός, εξοντώνεται, χωρίς την παραμικρή αντίδραση των καθολικών και ορθόδοξων ρασοφόρων, οι οποίοι, όχι μόνον έχουν εμπεδώσει, αλλά εφαρμόζουν πιστά το δόγμα «δει δη χρημάτων» ή, επί το εκσυγχρονιστικότερον και αμερικανικότερον, «business is business».

Η κατάρα του «μαύρου χρυσού»

Στο ίδιο ακριβώς μήκος κύματος, και η ισραηλινή θρησκευτική ομήγυρη. Φανατικοί ραβίνοι σέρνουν το χορό του πολέμου, της αδικίας και του πόνου σε βάρος κατατρεγμένων ανθρώπων, πρωταγωνιστούν στους εποικισμούς ξένων εδαφών και χτυπούν τα πολεμοκάπηλα ταμπούρλα τους, δίνοντας τον κατάλληλο ρυθμό στους πάνοπλους δημίους που τους ακολουθούν πιστά. Ποιος νοιάζεται για τους «φτωχοδιάβολους» Παλαιστινίους, που, στο κάτω κάτω της γραφής, είναι και ...άπιστοι; Μουσουλμάνοι, γαρ! Αλλά ας αφήσουμε τους business - men (συγνώμη, ...ιεράρχες) κι ας προσγειωθούμε στα επίγεια. Οι θηριωδίες σε βάρος του πολύπαθου αυτού λαού είναι γνωστές, όπως και η στάση της, κατά τα άλλα, «πολιτισμένης» Δύσης. Γην και ύδωρ στο Ισραήλ, όξος και χολή στους άπιστους. Λόγοι γαιοστρατηγικής για τους επαΐοντες του πολέμου. Αλλά, κυρίως, ο ευκολότερος έλεγχος του «μαύρου χρυσού» της ευρύτερης περιοχής, ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, αποτελεί μάλλον κατάρα, παρά ευλογία για τους λαούς της Μέσης Ανατολής, για ευνόητους λόγους... Μεγάλη Βδομάδα, λοιπόν, και, πιο συγκεκριμένα, στις 25 του Απρίλη, είδε το φως της δημοσιότητας μια καταγγελία από τη Διεθνή Αμνηστία, πολύ περισσότερο ή εξίσου ανατριχιαστική με όλα αυτά που διαπράττουν καθημερινά οι Ισραηλινοί, στο πλαίσιο της γενοκτονίας των Παλαιστινίων, που θύμισε τις μέρες των γιάνκηδων στο Βιετνάμ.

Από τις ναπάλμ στα χημικά τοξικά

Αυτή τη φορά, δε βομβάρδισαν με ρουκέτες και οβίδες φτωχογειτονιές, το καθημερινό τους ψωμοτύρι δηλαδή. Ούτε πολυβόλησαν ανήλικα παιδάκια, την ώρα που έπαιζαν στους δρόμους, γιατί η διαστροφικότητά τους βλέπει παντού «τρομοκράτες». Εκαναν κάτι πιο «ευφάνταστο» και φρικιαστικό. Διέσπειραν χημικά τοξικά νοτίως της Χεβρώνας, δηλητηριάζοντας την αγροτική γη, τα υπόγεια νερά, τα ζώα, στερώντας τα μέσα επιβίωσης των κατοίκων της περιοχής. Γαζέλες, πρόβατα και άλλα ζώα αρρώστησαν ή πέθαναν και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως τροφή. Το λιγοστό νερό που υπήρχε είναι πλέον ακατάλληλο και η γη άγνωστο για πόσο διάστημα μπαίνει σε «καραντίνα». Κι επειδή οι απανταχού συνήγοροι της ισραηλινής βαρβαρότητας μίλησαν για «εξτρεμισμούς μεμονωμένων ατόμων», το ερώτημα που τίθεται, και ταυτόχρονα ακυρώνει τέτοιου είδους επιχειρήματα, είναι πού βρήκαν τα συγκεκριμένα χημικά, τα οποία είναι διεθνώς απαγορευμένα και η διακίνησή τους γίνεται με αυστηρότατους ελέγχους. `Η η παραγωγή τους γίνεται στη χώρα αυτή ή οι προμηθευτές τους, λ.χ. οι ΗΠΑ, γνώριζαν πολύ καλά και τους αγοραστές και τους λόγους που ήθελαν να τα χρησιμοποιήσουν. Οι περιοχές που δηλητηριάστηκαν βρίσκονται στον τομέα C. Δηλαδή, περιοχή πλήρως επιτηρούμενη από τους Ισραηλινούς, όπου απαγορεύεται η οποιαδήποτε ανάμειξη των αρχών ασφαλείας της Παλαιστίνης. Αρα, δε χωρά και καμία εκδοχή προβοκάτσιας, γιατί κι αυτό ακούστηκε από κάποιους μουσουλμανοφάγους.

Η «ανάγκη» μείωσης του παγκόσμιου πληθυσμού

Οι λαλίστατοι και ευαίσθητοι οικολόγοι, πρόθυμοι να υπερασπιστούν τους απανταχού τυφλοπόντικες, χαμαιλέοντες, κατσαρίδες, βλίτα και κουνουπίδια και άλλα είδη «υπό εξαφάνιση» της χλωροπανίδας, και πάλι εσιώπησαν. Οπως έπραξαν και στη γενοκτονία της Γιουγκοσλαβίας, της Σομαλίας, του Αφγανιστάν και του Ιράκ. Οταν πρόκειται για ανθρώπους, τους διακρίνει αλαλία. Θεωρητικά, μπορεί να υποστηριχτεί ότι η συγκεκριμένη στάση τους συνδέεται με τις αντιλήψεις περί υπερπληθυσμού και την αναγκαιότητα της μείωσης των ανθρώπινων πόρων, επειδή η «φέρουσα ικανότητα» της γης έχει φτάσει ή και ξεπεράσει τα όριά της. Αν και μια τέτοια προσέγγιση μάλλον τους υποτιμά... Ισως η ατάκα του «κακού» του ελληνικού κινηματογράφου κ. Γ. Καλογήρου «είναι πολλά τα λεφτά Αρη» προς τον Ν. Κούρκουλο, στην ταινία «Λόλα», να βρίσκεται εγγύτερα στην πραγματικότητα. Στην καλύτερη περίπτωση, μπορεί να κληθούν να στήσουν καμία ΜΚΟ (με πλουσιοπάροχη χρηματοδότηση), για να ελέγξουν «δράσεις» για τον καθαρισμό της περιοχής. Εκαστος εφ' ω ετάχθη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ