Σάββατο 7 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ
Πλήρωσαν για να δουν τα παιδιά τους!

Η πρόσκληση του παιδικού σταθμού...
Η πρόσκληση του παιδικού σταθμού...
Είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι δήμοι λειτουργούν ως φοροεισπράκτορες, εφαρμόζοντας πιστά την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Είναι επίσης γνωστό ότι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κυριαρχεί η λογική της ανταποδοτικότητας (σ.σ. «πλήρωσε για να έχεις») σε όλους τους τομείς των υπηρεσιών προς τους δημότες (παιδικοί σταθμοί, αναπλάσεις, διαχείριση απορριμμάτων κλπ.).

Αυτό που δεν ήταν γνωστό - μέχρι τώρα τουλάχιστον - είναι ότι επιβάλλεται εισιτήριο, για να μπορέσει κάποιος να παρακολουθήσει πασχαλιάτικη εκδήλωση σε παιδικό σταθμό του Δήμου Αθηναίων!

Το γεγονός συνέβη στον 1ο Παιδικό Σταθμό της Ακαδημίας Πλάτωνος του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθήνας. Στις 24 Απρίλη διοργανώθηκε πασχαλιάτικη γιορταστική εκδήλωση με κουκλοθέατρο, κατασκευή λαμπάδας, κατασκευή πασχαλινής κάρτας, έκθεση ζωγραφικής και έκθεση βιβλίου. Οσοι γονείς ή συγγενείς ήθελαν να παραβρεθούν σ' αυτήν την εκδήλωση, έπρεπε να πληρώσουν «είσοδο» 1 ευρώ.

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην πρόσκλησή της, η είσοδος είναι 1 ευρώ για τους ενήλικες και δωρεάν για τα παιδιά. Τα έσοδα μάλιστα από τα εισιτήρια θα δίνονταν στην οργάνωση «Γιατροί Χωρίς Σύνορα Ελλάδος», ενώ στην εκδήλωση πήγαν περίπου 110 γονείς...

Οπως σημειώνει στο «Ρ» και η Αλέκα Μπενάτου, μέλος του ΔΣ των Παιδικών Σταθμών και μέλος της Γραμματείας της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», «ακόμη και αν το ποσό δε θεωρείται υψηλό, εντούτοις η λογική τού να πληρώνουν οι γονείς ακόμη και είσοδο για τη γιορτή των παιδιών μάς βρίσκει πλήρως αντίθετους. Εντάσσεται σε μια λογική πλήρους ανταποδοτικότητας».

Η διοίκηση του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθήνας δήλωσε άγνοια για το θέμα. Οπως είπε στο «Ρ» η πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αθηναίων Ηρα Βαλσαμάκη, η διοίκηση «δεν είχε γνώση τέτοιας εκδήλωσης», ενώ είπε ότι «για τις γιορτές του Πάσχα προμηθεύουμε τους παιδικούς σταθμούς με υλικά, όπως αλεύρι κλπ. για να γίνουν οι εκδηλώσεις».

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς έχουν αυξηθεί από πέρυσι μέχρι και ...200%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ