Πέμπτη 12 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΞΙΚΟ
Ο Ομπραδόρ οδεύει για την προεδρία

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.--

Ανοιξε πανιά για την προεδρία ο δήμαρχος της πρωτεύουσας του Μεξικού, Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, αφού πρώτα κατέθεσε την παραίτησή του από το δημαρχιακό αξίωμα.

Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης της χώρας του, ο δήμαρχος εξήγησε ότι θα παραμείνει στο δημαρχιακό αξίωμα μέχρι τις 31 Ιούλη 2005, ενώ υποσχέθηκε να ταξιδέψει σε όλη τη χώρα και να μην δαπανήσει υπέρογκα ποσά στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Η ανακοίνωση του Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ ήρθε λίγες ημέρες μετά την απόφαση των δικαστικών Αρχών να βάλουν οριστικά στο αρχείο την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του, γεγονός που είχε προκαλέσει τεράστια ένταση σε όλη τη χώρα και τη μεγαλύτερη διαδήλωση στην ιστορία του Μεξικού, όπου έλαβαν μέρος περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι. Πάντως, ο ίδιος ο Ομπραδόρ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εμφανιστούν και νέες δικαστικές υποθέσεις στο μέλλον, προκειμένου να εμποδίσουν την υποψηφιότητά του.

Ο Ομπραδόρ είναι επικεφαλής του μικρού αριστερού κόμματος της Δημοκρατικής Επανάστασης (PRD) και είναι ένας από τους πλέον αγαπητούς πολιτικούς της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ