Τρίτη 17 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε νέο δανεισμό ωθούνται οι δήμοι

Σε εκ νέου δανεισμό ωθεί η κυβέρνηση τους δήμους, προκειμένου να ξεχρεώσουν οφειλές τους προς το Δημόσιο και ιδιώτες. Με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, οι δήμοι, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου που έχουν συστήσει και οι δημοτικές επιχειρήσεις, καλούνται να συνάψουν δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠκΔ) για να καλύψουν οφειλές τους που έληξαν στις 24 Μάη 2004. Πρόκειται για οφειλές προς: ΔΕΚΟ, τράπεζες, ιδιώτες, ΤΠκΔ, εργαζόμενους στους δήμους, καθώς και όσες έχουν επιδικαστεί με τελεσίδικη δικαστική απόφαση. Ειδικά για τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, η σχετική αίτηση για δανειοδότηση θα πρέπει να υποβληθεί στο ΤΠκΔ μέχρι τις 23 Δεκέμβρη του 2005.

Με την ίδια εγκύκλιο, οι αμιγώς δημοτικές επιχειρήσεις που έχουν χρέη προς το ελληνικό Δημόσιο και το ΙΚΑ, θα μπορούν - από τη δημοσίευση της απόφασης - να τις εξοφλήσουν χωρίς προσαυξήσεις ή πάσης φύσεως πρόστιμα. Η σχετική ρύθμιση γίνεται από τους δήμους και βαρύνει τους προϋπολογισμούς τους. Δήμοι, Νομικά Πρόσωπα και αμιγώς δημοτικές επιχειρήσεις μπορούν να εξοφλήσουν οφειλές που δεν έχουν λήξει, εφάπαξ και χωρίς προσαυξήσεις.

Συνεχίζει έτσι η κυβέρνηση της ΝΔ την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, αυτή της πενιχρής επιχορήγησης των δήμων και παρακράτησης των πόρων τους, τους οποίους ωθεί μετά να δανειστούν από το ΤΠκΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ