Τρίτη 17 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΔΚΕ - ΤΕΔΚΝΑ - ΕΝΑΕ
Ζητούν «μερίδιο» στο ξεπούλημα

Συμμετοχή στο...«διάλογο» με την κυβέρνηση, για το ξεπούλημα των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, ζητούν οι ηγεσίες των Ενώσεων της Αυτοδιοίκησης (φωτό από Ελληνικό)
Συμμετοχή στο...«διάλογο» με την κυβέρνηση, για το ξεπούλημα των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, ζητούν οι ηγεσίες των Ενώσεων της Αυτοδιοίκησης (φωτό από Ελληνικό)
Μερίδιο και ρόλο, στο ξεπούλημα των ολυμπιακών εγκαταστάσεων διεκδικούν οι ηγεσίες των κεντρικών ενώσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού με χτεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου, ζήτησαν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο ώστε να έρθουν σε...«διάλογο» με την Πολιτεία, χωρίς ωστόσο να αμφισβητούν στο ελάχιστο την ουσία του Ολυμπιακού νομοσχεδίου.

Χαρακτηριστικά, άλλωστε, είναι τα όσα είπε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ) Π. Κουκουλόπουλος (στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ), πως «δεν είναι ότι δεν πρέπει να γίνουν αυτά που δρομολογεί η κυβέρνηση», αλλά ότι προηγούμενα «πρέπει να υπάρξει κοινωνική διαβούλευση»!

Από κοντά και ο πρόεδρος της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ) Π. Φιλίππου (στηρίζεται από το ΣΥΝ), που είπε ότι «δεν είμαστε κατά του ιδιωτικού τομέα και ιδιωτικών φορέων αξιοποίησης» γιατί θα πρέπει «να υπάρξουν και κάποιοι πόροι να συντηρηθούν αυτά τα έργα»! Αποψη που συμμερίστηκε και ο Π. Κουκουλόπουλος.

Η Ενωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ) με πρόεδρο την Φ. Γεννηματά (ΠΑΣΟΚ) από το Σεπτέμβρη ακόμη του προηγούμενου έτους είχε εκφράσει τη θέση της για ξεπούλημα των εγκαταστάσεων, όταν σημείωνε ότι «δεν αποκλείουμε τη συμμετοχή των ιδιωτών στη διαχείριση των εγκαταστάσεων»!

Κατά του ξεπουλήματος των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων τάχθηκε ο Στέλιος Μπενετάτος, δήμαρχος Νίκαιας ο οποίος τόνισε: «Οχι σε καμιά ιδιωτικοποίηση και εκχώρηση αυτών των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων σε καμιά Ανώνυμη Εταιρία». Και συμπλήρωσε: «Το κράτος που ανέλαβε να τα κατασκευάσει, το κράτος θα αναλάβει και τη λειτουργία τους».

Ο Χρήστος Κορτζίδης, δημοτικός σύμβουλος Ελληνικού και εκπρόσωπος της Παναττικής Επιτροπής κατά της Εκποίησης των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, σημείωσε την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο γιατί «το κριτήριό του είναι η ικανοποίηση των αναγκών της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι συνυπεύθυνοι εμφανίζονται ως... αγωνιστές (2007-06-03 00:00:00.0)
Διαφάνεια μέσα από... φορολογία (2006-12-15 00:00:00.0)
Ο λαός να αντιπαλέψει τα σχέδια ξεπουλήματος (2005-08-14 00:00:00.0)
«Δώρο» για το κεφάλαιο με ...έξοδα των εργαζομένων (2005-04-21 00:00:00.0)
Στα σκαριά η παράδοση στα επιχειρηματικά συμφέροντα (2004-09-08 00:00:00.0)
Ετοιμάζουν το ξεπούλημα της επόμενης μέρας (2004-06-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ