Πέμπτη 21 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
«Δώρο» για το κεφάλαιο με ... έξοδα των εργαζομένων

Αρχισε χτες στην κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου που προωθεί το ξεπούλημα των αθλητικών εγκαταστάσεων στο μεγάλο κεφάλαιο

Πεδίο επιχειρηματικής δράσης, αποκλεισμένο από τους κατοίκους, είναι σύμφωνα με το νομοσχέδιο και ο Φαληρικός Ορμος
Πεδίο επιχειρηματικής δράσης, αποκλεισμένο από τους κατοίκους, είναι σύμφωνα με το νομοσχέδιο και ο Φαληρικός Ορμος
Στα χνάρια της πολιτικής που δρομολόγησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για το ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, κινείται η σημερινή κυβέρνηση, όπως φαίνεται από το σχετικό νομοσχέδιο που από χτες συζητείται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Παρά τις φραστικές αντεγκλήσεις μεταξύ των δύο κομμάτων, η ουσία είναι ότι και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συμφωνούν με την ιδιωτικοποίηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων και την παραχώρησή τους στους ιδιώτες, παρατήρησε ο εισηγητής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής.

Οπως τόνισε, το νομοσχέδιο είναι εγκληματικό απέναντι στην περιουσία που χτίστηκε με τον ιδρώτα των πολιτών και για την οποία θα πληρώνουν όχι μόνο τα παιδιά μας αλλά και τα εγγόνια μας και μάλιστα χωρίς να μπορούν να απολαμβάνουν τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις.

Συνοψίζοντας επιγραμματικά τους στόχους του νομοσχεδίου, ο Ν. Γκατζής είπε ότι με αυτό ιδιωτικοποιούνται τα κέρδη από την εκμετάλλευση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων και κρατικοποιούνται οι δαπάνες, αφού τη συντήρησή τους θα την έχει το κράτος και τα κέρδη οι ιδιώτες. «Πρόκειται για ξεκάθαρο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας», τόνισε χαρακτηριστικά και κατήγγειλε ότι είναι υποκριτικές οι διακηρύξεις και από τα δύο κόμματα ότι σέβονται τα δημόσια κοινωνικά αγαθά.

Είναι χαρακτηριστικό, συνέχισε, ότι η εταιρία που θα αναλάβει την εκμετάλλευσή τους («Ολυμπιακά Ακίνητα») δεν ανήκει στο Δημόσιο ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και λειτουργεί με τις διατάξεις που διέπουν τις ανώνυμες εταιρίες. Μάλιστα, προβλέπεται ότι η εταιρία αυτή θα μπορεί να συνάπτει συμβάσεις και έχει τη δυνατότητα να παραχωρήσει όλα τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της εταιρίας.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - επί των ημερών των οποίων δρομολογήθηκε η εκποίηση - έκαναν λόγο για έλλειψη σχεδιασμού και χρονοδιαγράμματος, ενώ εκτίμησαν ότι η αξιοποίηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων θα αρχίσει μετά το 2007. Η Α. Ξυροτήρη, εκ μέρους του ΣΥΝ, ζήτησε την ένταξη της εταιρίας «Ολυμπιακά Ακίνητα» στο δημόσιο τομέα.

Η αρμόδια αναπληρωτής υπουργός Φ. Π. Πετραλιά ισχυρίστηκε ότι το νομοσχέδιο έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα, δημιουργεί θέσεις εργασίας και έχει ως στόχο να κάνει τη χώρα διεθνές κέντρο αθλητικού τουριστικού προορισμού. Είπε ότι αξιοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο τα χρήματα που έδωσε ο Ελληνας φορολογούμενος και ανέφερε ότι οι εγκαταστάσεις πρέπει να είναι βιώσιμες και να αναπτυχθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ