Πέμπτη 21 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δίωξη στον οδηγό του σχολικού λεωφορείου

Δίωξη για σωματικές βλάβες κατά συρροή από αμέλεια, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ασκήθηκε χτες από τον εισαγγελέα εναντίον του Π. Σερέτη, του 56χρονου οδηγού του σχολικού λεωφορείου με μαθητές από τη Νέα Πέραμο που επέστρεφαν από πενθήμερη εκδρομή.

Το πούλμαν συγκρούστηκε το βράδυ της Τρίτης με νταλίκα στο 34ο χιλιόμετρο της νέας Εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου όταν, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο οδηγός του σχολικού από απροσεξία έχασε την έξοδο για Ν. Πέραμο και επιχείρησε όπισθεν στην Εθνική Οδό. Ο Σερέτης κατηγορείται γιατί έκανε παράνομα όπισθεν στην Εθνική Οδό θέτοντας σε κίνδυνο τα παιδιά καθώς και γιατί έβγαλε τον ταχογράφο του οχήματος. Ο οδηγός του φορτηγού, που νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Θριάσιο, κατηγορείται για τον ταχογράφο και γιατί εκινείτο στη βοηθητική λωρίδα, με αποτέλεσμα να μην προλάβει να αποφύγει το λεωφορείο.

Από τη σύγκρουση του σχολικού λεωφορείου με το φορτηγό τραυματίστηκαν ελαφρά 14 άτομα, εκ των οποίων 12 μαθητές, μία καθηγήτρια και ο ίδιος ο οδηγός. Τρεις από τους μαθητές παρέμειναν για προληπτικούς λόγους στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου διακομίστηκαν μαθητές τραυματίες μετέβη η υπουργός Παιδείας η οποία εξέφρασε τη λύπη της για το συμβάν.

Η ίδια δήλωσε ότι «φέτος υπήρξε μια πρωτοφανής σε μέγεθος κινητοποίηση των αρχών στην κατεύθυνση της ασφαλούς διεξαγωγής των σχολικών εκδρομών», συμπληρώνοντας ότι «δυστυχώς τα ανθρώπινα λάθη δεν είναι δυνατόν να προληφθούν στο σύνολό τους, όσα και όποια μέτρα και αν λάβει η πολιτεία». Τις τελευταίες δύο βδομάδες η Τροχαία διενεργεί ελέγχους σε λεωφορεία και έχει εντοπίσει παραβάσεις σε 10 από αυτά. Ωστόσο, και αυτό το πρόσφατο περιστατικό με τους μαθητές φέρνει και πάλι στην επιφάνεια το ζήτημα των σχολικών εκδρομών, της τήρησης προϋποθέσεων για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών, την ύπαρξη ασφαλούς οδικού δικτύου αλλά και του ίδιου του χαρακτήρα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ