Πέμπτη 21 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
«Ξεπουλάνε τη ζωή μας για το χρήμα»!

Με μια δυναμική κινητοποίηση χτες, οι κάτοικοι της περιοχής έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα σε κυβέρνηση και δημοτική αρχή ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για την απομάκρυνση της χωματερής

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησε η κατάληψη του δημαρχείου
Από νωρίς το πρωί ξεκίνησε η κατάληψη του δημαρχείου
Με μια δυναμική κινητοποίηση που ξεκίνησε τα ξημερώματα με την κατάληψη του δημαρχείου των Ανω Λιοσίων και η οποία συνεχίστηκε μέχρι το απόγευμα στην αγωνιστική συγκέντρωση που έγινε εκεί, κάτοικοι και φορείς της περιοχής, συνέχισαν χτες τον αγώνα που δίνουν για την απομάκρυνση της χωματερής και κάθε ρυπογόνου δραστηριότητας από το Θριάσιο.

Πολύ πριν ανοίξει το δημαρχείο περίπου στις 6.30 το πρωί, μέλη της Διαδημοτικής Επιτροπής για την απομάκρυνση της χωματερής που διοργάνωσε και την όλη κινητοποίηση, προχώρησαν στην κατάληψη του δημαρχείου. Απλωσαν ένα μεγάλο πανό στην είσοδο με σύνθημα: «ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ταξικά, μας επέλεξαν για σκουπιδότοπο. Τα Συμβούλια Παπαδήμα - Μπουραΐμη ξεπουλάνε τη ζωή μας για χρήμα», έστησαν μικροφωνική και καλούσαν το λαό της περιοχής να συμμετάσχει στην κινητοποίηση.

Οταν έφτασε στο υπό κατάληψη δημαρχείο ο δήμαρχος Νίκος Παπαδήμας, ενοχλήθηκε έντονα και προχώρησε - όπως κατήγγειλε και στη συγκέντρωση ο Δ. Παπαγιαννακόπουλος, μιλώντας εκ μέρους της Διαδημοτικής - «σε προπηλακισμούς και βρισιές». «Προσπάθησε, κατήγγειλε το μέλος της Διαδημοτικής, να στρέψει τους απλήρωτους εδώ και τρεις μήνες εργαζόμενους των δημοτικών επιχειρήσεων ενάντια στη Διαδημοτική, υποστηρίζοντας, ότι αυτή δεν επιτρέπει να μπουν οι υπεύθυνοι και να ρυθμίσουν τις πληρωμές τους».

«Οχι» στη χωματερή βροντοφώναξαν χτες κάτοικοι και φορείς των Ανω Λιοσίων
«Οχι» στη χωματερή βροντοφώναξαν χτες κάτοικοι και φορείς των Ανω Λιοσίων
Η κατάληψη πάντως συνεχίστηκε κανονικά και το απόγευμα στη συγκέντρωση κάτοικοι και φορείς με πανό και σημαίες φώναξαν για μια ακόμα φορά: «Ούτε στα Λιόσια ούτε στη Φυλή έξω από το Θριάσιο η χωματερή».

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε μεταφέροντας τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα τους, ο βουλευτής του Κόμματος Τάκης Τσιόγκας. Χαιρετίζοντας ο βουλευτής τόνισε, ότι «το Κόμμα θα είναι πάντα μαζί σας στον αγώνα που δίνετε. Το πρόβλημα, επισήμανε, με τη χωματερή των Ανω Λιοσίων, δεν είναι τοπικό αλλά παλλαϊκό και αφορά όλη την Αττική. Γι' αυτό πρέπει να αναζητηθεί λύση έξω από τα όρια της Αττικής σε χώρο που θα καθοριστεί επιστημονικά και με μελέτες και δε θα ενοχλεί κανέναν».

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ακόμα οι επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ