Πέμπτη 21 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Οχι» στο ξεπούλημα δημόσιου πλούτου

Οι ελεύθεροι χώροι και οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις όχι μόνο δεν πρέπει να εμπορευματοποιηθούν και να ιδιωτικοποιηθούν, αλλά, αντιθέτως, πρέπει να αποδοθούν στην ελεύθερη και δωρεάν χρήση των κατοίκων και της νεολαίας. Αυτό ήταν κεντρικό ζήτημα που αναδείχτηκε στη διάρκεια της χτεσινής συνέντευξης Τύπου της «Επιτροπής Αγώνα κατά της Εκποίησης των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων».

Συγκεκριμένα, τα μέλη της Επιτροπής αναφέρθηκαν αναλυτικά για το τι προβλέπει το νομοσχέδιο σε κάθε ολυμπιακή εγκατάσταση ξεχωριστά, όπως στο Φαληρικό Ορμο, στον Ιππόδρομο, στην παραλία του Αγίου Κοσμά, στο ΟΑΚΑ, στο Ελληνικό και αλλού.

Ο Μ. Δεκλερής, επίτιμος αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας, μιλώντας στη συνέντευξη, έκανε αναφορά στο παράνομο της διαδικασίας όχι μόνο της κατασκευής των εγκαταστάσεων, αλλά και της μεταολυμπιακής «αξιοποίησής» τους. Ζήτησε οι προσωρινές εγκαταστάσεις να διαλυθούν, ενώ πρότεινε η διαχείριση των υπόλοιπων να παραμείνει στο Δημόσιο, το οποίο και να αναλάβει τη συντήρησή τους.

Παρών στη συνέντευξη ήταν και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Πατσιλινάκος, ο οποίος επισήμανε πως σύμφωνα με το νομοσχέδιο ο μόνος χώρος που οι επισκέπτες δε θα πληρώνουν εισιτήριο θα είναι ο χώρος γύρω από το ΟΑΚΑ. «Δημιουργείται - τόνισε - μια τεράστια ζώνη εμπορίου και ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου». Επίσης, σημείωσε πως «αυτό δε γίνεται για πρώτη φορά» και υπενθύμισε την περίπτωση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, όπου λίγες μέρες πριν εισαχθεί στο χρηματιστήριο, όλες οι εγκαταστάσεις του νομιμοποιήθηκαν.

«Οι εξελίξεις - συνέχισε - τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα και όλες έχουν ως γνώμονα την ασυδοσία του κεφαλαίου». Κάλεσε, δε, τους κατοίκους να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, με τη συγκρότηση Επιτροπών Αγώνα, προκειμένου να σταματήσει στην πράξη το νομοσχέδιο - «σκούπα». Τέλος, σημείωσε ότι οι ευθύνες της ΝΔ είναι ίδιες με αυτές του ΠΑΣΟΚ, το οποίο και καταψηφίζει το νομοσχέδιο, διότι η κυβέρνηση δεν προχωρά με ακόμη πιο γοργά βήματα στο ξεπούλημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ