Τρίτη 17 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ «ΕΛΑ»
Για «σκευωρία» μιλά ο Κανάς

Με μάρτυρες υπεράσπισης του Αγγελέτου Κανά, συνεχίστηκε χθες η δίκη των κατηγορούμενων για συμμετοχή σε βομβιστικές ενέργειες, την ευθύνη των οποίων έχει αναλάβει ο ΕΛΑ. Στο μεταξύ, «έφτασε» η απάντηση στο αίτημα του δικαστηρίου προς το Α` Ενιαίο Εσπερινό Λύκειο, για το εάν η Κυριακίδου ήταν συμμαθήτρια με τον αστυνομικό Αναστάσιο Αμοιρίδη (που σήμερα είναι επικεφαλής της φρουράς που έχει για να την προστατεύει) και τον αστυνομικό Βασίλειο Πουλακίδα. Η Κυριακίδου έχει καταθέσει ότι την περίοδο που φοιτούσε δεν ήταν συμμαθήτριά τους. Στο έγγραφο του σχολείου αναφέρεται ότι τα σχολικά έτη 1982 - 1985 η Κυριακίδου ήταν στην ίδια τάξη με τον Αμοιρίδη, ο δε Πουλακίδας ποτέ δεν υπήρξε μαθητής αυτού του Λυκείου.

Ο Αγγελέτος Κανάς, με δήλωσή του προς το δικαστήριο, επανέλαβε ότι «η υπόθεση αυτή είναι μια σκευωρία και η αλήθεια είναι ότι δεν έχει καμία σχέση αυτή η δίκη με αυτό που λέγεται ΕΛΑ». Η χθεσινή συνεδρίαση του δικαστηρίου άρχισε με πάνω από μία ώρα καθυστέρηση, επειδή, εκτός του συνηγόρου υπεράσπισης του Κανά, απουσίαζαν όλοι οι συνήγοροι των άλλων κατηγορουμένων. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου χαρακτήρισε το φαινόμενο απαράδεκτο, που δείχνει ασέβεια προς το δικαστήριο και τους δικαζόμενους.

  • Απορρίφθηκε χθες από το Εφετείο η αίτηση αποφυλάκισης της Ειρήνης Αθανασάκη. Ο εισαγγελέας της έδρας, που ζήτησε την απόρριψη της αίτησης, είπε ότι η Αθανασάκη είναι ύποπτη φυγής. Υπενθυμίζουμε ότι από τους καταδικασθέντες μόνον ο Χρήστος Τσιγαρίδας έχει, με αίτησή του που έγινε δεκτή από το Εφετείο, αποφυλακιστεί.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ