Τρίτη 17 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
Εντείνεται το ενδιαφέρον για το Καράκας

Τη συμμετοχή τους πρέπει να δηλώσουν άμεσα όσοι ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στο 16ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών (ΠΦΝΦ), που θα πραγματοποιηθεί στο Καράκας της Βενεζουέλας (7-15 Αυγούστου). Το φεστιβάλ αποτελεί έναν από τους κορυφαίους πολιτικούς και πολιτιστικούς θεσμούς, με αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση, της παγκόσμιας δημοκρατικής νεολαίας, το οποίο στην πενηντάχρονη διαδρομή του αποτέλεσε, και εξακολουθεί να αποτελεί, βήμα συντονισμού και ανταλλαγής εμπειριών από τους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες των νέων σε κάθε ήπειρο της Γης.

Το ενδιαφέρον της διεθνούς νεολαίας αυξάνεται ολοένα, όπως καταγράφηκε στην τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση της ελληνικής Επιτροπής Προπαρασκευαστικής Επιτροπής (ΕΠΕ), που έγινε την περασμένη Παρασκευή. Τα αισιόδοξα μηνύματα που μετέφερε η ΚΝΕ (που ομόφωνα έχει οριστεί συντονιστής της ελληνικής ΕΠΕ) από τις εργασίες της τρίτης Διεθνούς Οργανωτικής Επιτροπής (συνήλθε στα τέλη του Απρίλη, στη Λισαβόνα) καλλιεργούν προσδοκίες για τη μεγαλύτερη διεθνή συμμετοχή της τελευταίας δεκαπενταετίας. Οι προετοιμασίες και οι προπαγανδιστικές εκδηλώσεις αναμένεται να ενταθούν και στην Ελλάδα, καθώς η ανάγκη για την ενημέρωση όσο το δυνατόν πιο πλατιών τμημάτων της νεολαίας, αποτέλεσε βασικό συμπέρασμα των οργανώσεων που απαρτίζουν την ελληνική ΕΠΕ.

Διαπιστώθηκε ακόμα η αναγκαιότητα να πυκνώσουν οι ξεχωριστές πρωτοβουλίες (αφισοκολλήσεις, εξορμήσεις, εκδηλώσεις) της κάθε οργάνωσης για ενημέρωση της νεολαίας και των εργαζομένων. Για τον εμπλουτισμό του προγράμματος του ΠΦΝΦ, αποφασίστηκε η κατάθεση πρότασης για συζήτηση σχετικά με τις εξελίξεις στα Βαλκάνια. Ενώ υπάρχουν ακόμα σκέψεις για συνδιοργάνωση εκδήλωσης με τις ΕΠΕ από Τουρκία και Κύπρο, όπως και με άλλες ευρωπαϊκές ΕΠΕ για ζητήματα αναφορικά με τη ναρκωκουλτούρα κτλ. Τέλος, οι οργανώσεις κατέληξαν στη διοργάνωση κοινής συνέντευξης Τύπου, την επόμενη Παρασκευή, 20 Μάη.

Θυμίζουμε ότι η ελληνική ΕΠΕ συγκροτήθηκε τον Οκτώβρη του 2004, και απαρτίζεται μέχρι σήμερα από διάφορους φορείς της νεολαίας, αλλά και του μαζικού λαϊκού κινήματος. Μεταξύ άλλων, συμμετέχουν η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας, η ΚΝΕ, η νεολαία ΔΗΚΚΙ, η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ, ο Σύλλογος Φοιτητών Δραματικών Σχολών, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης, ο Σύλλογος Σπουδαστών ΑΕΝ Ασπροπύργου κτλ. Πρόσφατα προσχώρησαν στην ΕΠΕ το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ), η Ομάδα Γυναικών Φιλοσοφικής της ΟΓΕ, η Ενωση Εργαζομένων Μπανγκλαντές, η Γραμματεία Νέων Πειραιά του ΠΑΜΕ. Ακόμα, φοιτητικοί σύλλογοι (όπως ο σύλλογος της ΣΓΤΚΣ - Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών) και εργατικά σωματεία παίρνουν αποφάσεις στήριξης του 16ου ΠΦΝΦ και των δραστηριοτήτων της ΕΠΕ. Η ελληνική ΕΠΕ θα συνεδριάσει ξανά τον Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ