Τρίτη 17 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αμεση παράσταση διαμαρτυρίας

«Μέχρι τις Βρυξέλλες να ακουστεί καλά, η αξιολόγηση θα μείνει στα χαρτιά». Το σύνθημα έφτανε μέχρι και τους τελευταίους ορόφους του υπουργείου Παιδείας, την ώρα που η υπουργός Μ. Γιαννάκου έδινε συνέντευξη, προσπαθώντας να πείσει ότι η «αξιολόγηση» είναι... για το καλό των πανεπιστημίων.

Ηταν μια πρώτη άμεση αντίδραση φοιτητών της Αθήνας ενάντια στο νομοσχέδιο που υλοποιεί τους νόμους της Μπολόνια, οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση και την κατηγοριοποίηση των ιδρυμάτων. Αυτά τόνισαν εξάλλου και στην πρωτότυπη ανακοίνωση που εξέδωσαν, που έχει τη μορφή Υπεύθυνης Δήλωσης της υπουργού Παιδείας.

Αντί της πολιτικής που προωθείται και με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, οι φοιτητές απαίτησαν μόρφωση, ειδίκευση, πτυχία με αξία, δουλιά με δικαιώματα για όλους.

Η ΠΚΣ

«Μόνη απάντηση για τους φοιτητές, να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στην πολιτική της ιδιωτικοποίησης και της υποταγής της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ στα πανεπιστήμια», τονίζει σε ανακοίνωσή της σχετικά με το νομοσχέδιο για την «αξιολόγηση» η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας και καλεί τους φοιτητές: «Να αλλάξουν το συσχετισμό δύναμης στο φοιτητικό κίνημα. Να αγκαλιάσουν το Πανελλαδικό Συντονιστικό και το διεκδικητικό του πλαίσιο. Για τη Συγκρότηση Μετώπου Παιδείας με την εργατική τάξη και το λαό, για συνολικότερες αλλαγές που να φέρνουν πιο κοντά το αίτημα για Ενιαία Ανώτατη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία».

Η ΠΚΣ καλεί όλους τους φοιτητές να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση στις 19/5 με το πλαίσιο πάλης του Πανελλαδικού Συντονιστικού των ΑΕΙ, με βασικό αίτημα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης να παλέψουν για πτυχία με αξία, δουλιά με δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ